Kids on Løkken Beach
Løkken Beach
Lyngvig Fyr
Velkommen til Danmarks Vestkyst

LIFE OUT WEST

Ude vestpå findes en del af Danmark som ikke ligner noget andet. Her er rå og rig natur og uendelige horisonter. Her er folk formet af livet ved og på havet, på både godt og ondt.  Her er plads og rum til store tanker og ude vestpå kan komme helt tæt på det der betyder mest. Velkommen til LIFE OUT WEST. 

Oplev Vestkysten

Herude vestpå åbner himlen og havet op. Naturen inviterer dig til at strække øjnene.  Vesterhavets salt får luften og livet til at smage af mere. Herude vestpå går solen sidst ned! Find din favoritdestination langs Vestkysten.  

Oplev LIFE OUT WEST

Kom og besøg os og mærk hvordan livet vestpå er formet af kontraster mellem kulde og varme, lys og mørke, stilhed og storm. Her er højt til himlen, rum til at skabe fællesskab og mulighed for nærvær med de nærmeste. Her kan man udleve sine drømme og komme helt tæt på naturen - i både januar og juli. 

Læs mere om de mange fantastiske oplevelser og steder OUT WEST herunder.  

Rømø

Rømø, Tønder og Tøndermarsken  

På den sydligste del af Vestkysten finder du den dejlige ferieø Rømø. Du kan opleve Vadehavet helt tæt på, plukke østers i spandevis, blive betaget af sort sol og opleve historiens vingesus i enten Tønder eller i Tøndermarsken. 

Fanø

Fanø 

På Fanø, som er en af Vestkystens tre øer finder du en hygge og atmosfære som er helt unik, et åndehul med sjæl og charme. Her er de to byer Havneby og Sønderho centrum for oplevelsen sammen med den fantastiske natur som både Vadehavet og Vesterhavets brede strande byder på. 

Esbjerg

Ribe og Esbjerg

Esbjerg er Vestkystens storby og med en storby følger lækre restauranter og shopping i stor stil. Syd for Esbjerg åbner Vadehavet op og oplevelserne står i kø ved Vadehavscenteret. I Danmarks ældste by Ribe kommer historien helt tæt på.   

Henne Blåvand

Blåvand, Vejers og Henne 

På kanten af Vadehavet finder du de kendte badebyer Blåvand, Vejers og Henne som alle er omgivet af fantastisk natur og byder på oplevelser hele året rundt. I Nymindegab åber Vestkysten og Ringkøbing Fjord op. Den gamle købstad Varde og Varde Ådal er altid et besøg værd. 

Hvide Sande

Hvide Sande & Søndervig 

På en tange mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord ligger Hvide Sande, en levende havneby med naturen i baghaven. I nordenden af Ringkøbing Fjord lige ved Vesterhavet ligger badebyen Søndervig hvor der altid er liv og glade dage. I købstaden Ringkøbing byder brostensbelagte gader op til både hygge og aktivitet. 

Thorsminde

Thorsminde og Holstebro

På kysten ud for Holstebro ligger Thorsminde midt imellem Vesterhavet og Nissum Fjord. Her finder du både Naturpark Nissum Fjord og Geopark Vestjylland. I Holstebro går shopping og kultur hånd i hånd med et væld af spiseoplevelser og aktiviteter. Ved Handbjerg Marina kan du komme helt tæt på Limfjordens mange muligheder. 

Bovbjerg

Thyborøn, Bovbjerg og Lemvig

Thyborøn er helt sin egen og her er fiskeriet byens nerve, men du kan også få et væld af forskellige maritime oplevelser. Et besøg ved bjergtagende Bovbjerg Fyr- og Klint er et must, stedet er også et centralt punkt i Geopark Vestjyllland. I Lemvig ved Limfjorden er ro og idyl nogle af kendetegnene ved en ellers aktiv handelsby. 

Klitmøller

Klitmøller, Vorupør og Hanstholm

I Thy ligger de små kystbyer som perler på en snor. Fra Agger i syd til Lildstrand i nord. I Hanstholm er havnen byen samlingspunkt mens surfmiljøet er dominerende i Klitmøller og Vorupør. Kysten er kendt som "Cold Hawaii" men også Nationalpark Thy byder på fantastiske naturoplevelser. 

 

Thorup Strand

Blokhus, Thorupstrand og Slettestrand

I Jammerbugten er badebyen Blokhus den helt store magnet og byder på aktiviteter hele året rundt. De små kystbyer Thorupstrand og Slettestrand har hver en helt særlig identitet og atmosfære, men også naturen ved Svinkløv er unik og kan kombineres med et besøg på et af områdets badehoteller. 

Rubjerg Knude Fyr

Løkken, Lønstrup og Hirtshals 

På den nordligste del af Vestkysten finder du havnebyen Hirtshals og de to badebyer Løkken og Lønstrup. Alle tre byer byder på forskellige oplevelser og attraktioner. Snyd heller ikke dig selv for et besøg ved det nærmest verdensberømte Rubjerg Knude Fyr. 

 

Cykelrute N1

NATURE OUT WEST 

Naturen på Vestkysten er noget helt særligt og findes ikke lignende i resten af Danmark. Her findes hele to Nationalparker, én Geopark og to Naturparker. Her er både plads til at være sammen og til at være alene i den storslåede natur. 

Lønstrup

FOOD OUT WEST 

Fisk i verdensklasse, saltholdig luft og driftige ildsjæle. Michelin stjerner og stjerneskud. På Vestkysten venter nære madoplevelser i verdensklasse. Råvarer og producenter er lige omkring hjørnet fra de mange restauranter og spisesteder der findes på tværs af hele kysten. 

Hvem står bag Danmarkskampagnen

Vestkystsiden er en del af kampagnen ”Meget mere end bare Danmark” . Siden er udarbejdet for at skabe øget rejselyst i Danmark og inspirere alle vore gæster til nye ferieoplevelser. Bag indsatsen står 19 danske destinationer, Dansk Kyst og Naturturisme, Dansk Storbyturisme og VisitDenmark.

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.