Gå til indhold
Ruths Hotel in Skagen, North Jutland

Slap af til lyden af havet på landets badehoteller

Foto: Mette Johnsen

Et dansk badehotel er som en tidslomme med sin helt egen sjæl og charme, hvor du møder en dejlig, afslappet atmosfære - med andre ord de perfekte rammer for afkobling og forkælelse.

Danmarks badehoteller

Danmarks godt 40 badehoteller er spredt ud over hele landet. Koncentrationen er dog størst i Nordjylland og langs den jyske vestkyst, hvor Ruths Hotel i Skagen og Svinkløv Badehotel ved Slettestrand er legendariske. I Sydøstjylland ligger der flere badehoteller ud til Lillebælt. På Nordsjællands kyst finder du badehoteller i de gamle badebyer Tisvildeleje, Gilleleje og Hornbæk, og også på Bornholm er der dejlige badehoteller på den klippefyldte østkyst med flot udsigt over Østersøen.

Livet på et dansk badehotel

Et dansk badehotel er skabt til afslapning og forkælelse. Sådan har det altid været, men nogle badehoteller gør mere ud af det en andre og tilbyder sine gæster egentlige kurophold med spa, træning, sund mad og forskellige behandlingstilbud. Det gælder eksempelvis det agtværdige Kurhotel Skodsborg, der ligger på Øresundskysten mellem København og Helsingør.

Foto: Rosie
Marienlyst Strandhotel in Nordseeland an der Dänischen Riviera
Foto: Marienlyst Strandhotel

En kulinarisk oplevelse

På mange af Danmarks badehoteller er du "i pension", som det hedder. Det vil sige, at du spiser nogle eller alle måltider på hotellet. Når dørene slås op til spisesalen, er der virkelig grund til at glæde sig, for ofte er det nogle af landets bedste kokke, der regerer i køkkenet.

Sæson og priser

Som regel går sæsonen fra midt april til midt oktober, men flere og flere danske badehoteller holder åbent året rundt. Priserne varierer fra sted til sted, og du kan finde alt lige fra super de luxe hoteller med spa og wellness til de mere ydmyge, rustikke hoteller. Typisk ligger priserne for et dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 850 til 2.500 kr. pr. nat. Flere badehoteller tilbyder favorable weekend- og ugeophold.

Du kan finde det rette badehotel for dig her

Svinkløv badehotel

Foto:Nickas Jessen

"Badehotellet"

"Badehotellet" er navnet på TV2's populære dramaserie, der havde præmiere i december 2013. Serien foregår i slutningen af 20'erne og begyndelsen af 30'erne, og Andersens Badehotel er rammen om begivenhedernes gang. Hotellet findes ikke i virkeligheden, men alligevel kan du godt komme til at opleve lidt af den stemning, der hersker på hotellet. Mange danske badehoteller er nemlig som rene tidslommer, hvor historien næsten har stået stille. Og den smukke natur, serien udspiller sig i, er god nok. Den kan du opleve ved Grønnestrand og Slettestrand, der begge ligger i Jammerbugten i Nordjylland. 

"Danmarks dejligste badehoteller"

TV2's programserie "Danmarks dejligste badehoteller", der blev sendt i foråret 2014, tog sammen med hoteldirektør Jacob Rais og livsstilsekspert Julia Lahme seerne med rundt til en række udvalgte danske badehoteller og viste, hvad de udvalgte hoteller kunne byde på. 16 hoteller bliver besøgt på turen, der kom ud i alle afkroge af landet. Skulle programserien have givet dig lyst til selv at opleve livet på et dansk badehotel, skal du ikke holde dig tilbage, for der er faktisk ganske mange at vælge imellem. Og på trods af navnet, der nok mest får en til at tænke på sol og sommer, holder flere af de danske badehoteller åbent året rundt.   

Dyvig Seaside Hotel

Foto:HORESTA

Share your wonders: