Tisvildeleje Strand

Foto: Vino
Aktiviteter
Strande
Adresse

Tisvildeleje

3220 Tisvildeleje

Kontakt

Stranden i Tisvildeleje er en dejlig børnevenlig badestrand med sand og rent vand.

Historie
For mange år siden, hvor det mest var fiskere der havde deres både på stranden, var der igennem flere hundrede år Kildemarked i Tisvilde. Folk valfartede til den hellige ”helenekilde” for at drikke af det helbredende vand. Dette stoppede en gang i 1920´erne, men allerede inden da, var Tisvildeleje blevet et populært sted at tage hen – nu på badeferie. De første turister der begyndte at tage - på landet – om sommeren, faldt hurtigt for Tisvildes charme og beliggenhed, nær skoven og ikke langt fra København. Muligheden for at tage toget helt til Hillerød og i 1897 indvielsen af strækningen til Helsinge øgede interessen for at tage til Tisvilde.

Børnevenlig sandstrand
Dejlig børnevenlig badestrand med maser af sand og rent vand. De små badehuse skaber en helt særlig stemning og kan minde om en svunden tid. Stranden er bemandet ved to livredder poster i højsæsonen. Spørg altid livredderne om vandforholdende inden du går i vandet.

Praktisk
Der er mulighed for parkering tæt ved stranden. Forenden af hovedgaden ligger en stor parkeringsplads. Det kan anbefales at parkere tidligt når vejret er godt i højsæsonen. Der er en toiletbygning i forbindelse med parkeringspladsen. Hvis du kommer med tog, er der en lille kilometer at gå fra stationen til stranden. Undervejs kommer du forbi små hyggelige cafeere og butikker.

Handicapvenlig strand
Der er handicapparkering og adgang til stranden for kørestolsbrugere ved molen/bugten længst mod øst. Ved kiosken er der handicaptoilet.

Adresse

Tisvildeleje

3220 Tisvildeleje

Facilities

Børnevenlig strand

Kiosk

Livredder i sommerperioden

Parkeringsplads i nærheden

Rampe for kørestolsbrugere

Toilet

Tildelt Blå Flag

Følg på:

Relaterede produkter

Opdateret af:
VisitNordsjælland