Thy National Park, Denmark
The floating shelter "Havhytten" is located off the coast at Hvide Klint in North Zealand, just an hour from Copenhagen

Go on an outdoor adventure

Foto:Mette Johnsen&@mads_tolstrup

Discover Denmark's most beautiful places

Denmark is packed with stunning natural spots and awesome outdoor adventures. Better still, everything is so close you'll be crossing off your bucket list left and right! 

Before you go, this might be good to know...

We've collected a few quick facts that people tend to ask us about our Blue Flag beaches, public gardens and wild campsites.

Danmark har 240 strande med blåt flag. Det blå flag betyder, at de hygiejniske og miljømæssige forhold er i orden på strandene. Det blå flag bliver uddelt af den internationale organisation FEE (Foundation for Environmental Education), og når en strand får et blåt flag, bliver det et populært besøgssted. På dette kort kan du se alle de danske strande, der har fået tildelt det blå flag.

Tag din hund med på strande med blåt flag

Danmark har altid tilladt hunde på sine strande. Den internationale Blå Flag organisation anbefaler, at lande ikke giver hunde adgang til strande med blåt flag i sommerhalvårets højsæson. Danmark tillader dog hunde på sine strande hele året rundt, så længe de er i snor mellem 1. april og 30. september. Mellem 1. april og 30. september må hunde desuden kun bade frit på dybt vand, så længe vandstanden er over den daglige lavvandslinje, på strande uden blåt flag. Det er tilladt for hunde at bade ved strande med blåt flag mellem 16. september og 31. maj.

Bemærk: I april og mellem 16.-30. september må hunde kun bade ved strande med blåt flag, hvor vandstanden er over den daglige lavvandslinje, ligesom på alle andre danske strande.

Har du lyst til at møde haveentusiaster og se, hvordan de har anlagt deres haver, kan du lægge vejen forbi en af de næsten 500 private og offentlige haver, der har lågen åben for besøgende. Det er dog ikke alle, der holder åbent hele året. På haveselskabet.dk kan du se billeder og finde oplysninger om de enkelte haver, se deres præcise beliggenhed og hvornår, de holder åbent. 

Udover de åbne haver har Danmark mere end 200 blomsterparker, hvor du kan opleve blomster i alle farver og afskygninger, ofte med udgangspunkt i et bestemt tema.

I Danmark må du kun campere på de officielle campingpladser, så du kan ikke bare slå dit telt op, hvor du har lyst. Men for dem, der ikke stiller særlige krav til komforten, og som gerne vil bo midt i naturen, har du i Danmark, ved siden af de etablerede campingpladser, mere end 1.000 primitive naturlejrpladser, hvor du må overnatte. Men hverken biler, campingvogne, autocampers, motorcykler eller knallerter har adgang til pladserne, og heller ikke motoriserede både.

Pladserne er ofte forsynet med rindende vand og toilet, og på ca. 1/3 af pladserne er der indrettet shelters, som du kan overnatte i. Du må max have 2 overnatninger hvert sted.

Du kan læse mere om overnatning i naturen på naturstyrelsen.dk.