Gå til indhold
©  Foto:

Hedelands Veteranbane

Hedeland Veteranbane fører dig også tilbage i tiden. Besøg museet og bliv klogere på Danmarks industribaner gennem tiderne.

Besøg Hedelands Veteranbane og Museet

Hos HVB kan du komme ud og køre på en 5 km. lang togtur gennem det tidligere grusgravsområde der gennem godt 30 år, er omdannet til et herlig rekreativt område, med masser af natur og dyreliv.

Togene køres med damp- og motorlokomotiver, der er mellem 60 og 100 år gamle og før gjorde tjeneste ved smalsporede industribaner.

Tag madkurven med på turen og nyd en picnic i det fri, der er borde og bænke i lergraven. En tur med jernbanen er uforglemmelig oplevelse for nogen, og et gensyn, med minder fra en svunden tid, for andre. Der er både mulighed for bjergbestigning og et besøg på naturlegepladsen. Stå af på en af banens 8 standsningssteder og se, hvad der gemmer sig af oplevelser! 

Køreplan for 2021

I 2021 kører sommertog i to–togsdrift med damp- og motorlokomotiver hver søndag fra 16. maj til søndag 12. september, samt 2. pinsedag. Se detaljeret køreplan her

Køreplan for efterårsferie og juletog kan du også se her

Besøg Vognhallen

Der er gratis entré til vognhallen med udstillingen om Danmarks industribaner gennem tiderne. Udstillingen fortæller historien om industribanerne sammen med de udstillede vogne og lokomotiver. Det er også her, du kan se togene, der afventer restaurering, i den stand vi har fundet dem.

 

Share your wonders: