Løkken Strand an der Dänischen Nordsee

In der Natur zu Hause

4.3.2022
Foto: © Mette Johnsen

Kalenderen siger forår, også i Tyskland, hvor målinger viser, at rejselysten er stor. Derfor har VisitDenmark taget hul på årets første kampagne, der handler om at få tyskerne til at holde forårsferien i Danmark. 
 

Det overordnede tema i 2022 er outdoor på den danske måde, det vil sige udendørs oplevelser, hvor alle kan være med. Ikke grænseoverskridende aktiviteter, som udfordrer menneskets fysiske og psykiske formåen og heller ikke ugelange cykelferier med hundredvis af kilometer i benene og på landevejene. 

Udendørsliv i balance

I outdoor på den danske måde er fokus derimod på en mere balanceret måde at leve udendørs på, det vil sige med oplevelser, der gør os det godt og giver fin mental balance: Fra turen til stranden til frokost i det fri, solnedgang i rødt og blåt og en udflugt til fyrtårnet eller til naturområder i nærheden. 

Alt sammen aktiviteter og gøremål, der får os til at føle os glade og afslappede, også selv om vi måske bliver blæst godt igennem af en frisk havbrise. Kampagnekonceptet ”In der Natur zu Hause” taler til tyskernes væsentligste rejsemotiver og skaber en ny fortælling om Danmark som outdoor destination. Og aldrig har der været større potentiale på det tyske marked, vurderer Mads Schreiner, der er VisitDenmarks markedschef i Tyskland:

Danmark er i Top 10

”Mere end nogensinde før er tyskerne varme på Danmark. Den seneste tyske Reise Analyse viste, at hele 4,2 pct. planlægger ferie i Danmark i 2022, og vi er røget på tyskernes Top 10 over attraktive rejsemål. Det er aldrig set tidligere,” siger Mads Schreiner.

Interessen for Danmark manifesterede sig allerede sidste år, hvor der i september-oktober var rekord i tyske overnatninger for perioden. I 2022 er målet at gøre det mindst lige så godt i efterårsmånederne og også at få tyskerne hertil i foråret og i sensommeren. Samlet set er der der et potentiale for 20 mio. overnatninger, men der er også mange konkurrenter med ambitioner om at vinde tyskerne tilbage efter corona. Og derfor er mange penge i spil i kampagner fra alle de store rejsenationer, der alle taler til tyskernes rejselyst.

Matcher rejsemotiver

”At Danmark er kommet på tyskernes Ferie Top10 skyldes bl.a. at vi er et supergodt match til tyskeres feriemotiver, der i øjeblikket handler om at minimere COVID-19 smittefaren og at rejse til et trygt, rent og pænt rejsemål tæt på Tyskland, som er uden for mange turister og med adgang til skov og natur. 
Men varmen på de sydlige rejsemål lokker også, og konkurrencepresset er massivt. Derfor skal vi stadig arbejde hårdt for at komme på niveau med rekordåret 2019. Derfor segmenterer vi ret skarpt på udvalgte målgrupper, og med årets kampagner stiger vi op på en af turismens aktuelle megatrends, som er outdoor. Her har alle destinationer noget at tilbyde, og vi har mulighed for at få nye gæster hertil,” siger Mads Schreiner. 

Ny fortælling om Kystdanmark

Årets første tyske kampagne er frontløber for de kampagner, som VisitDenmark kører i år på alle markeder, bortset fra Sverige og Norge. Målet er at skabe en ny fortælling om Danmark som kyst og natur destination og at brande Danmark som et sted med god plads i naturen, fyldt med overraskende og inspirerende "Everyday Wonders”. 

Forårskampagnen består af en regional afgrænset TV-kampagne på addressable TV og digitale indsatser med bl.a. videospots på Youtube og med SoMe-annoncering og Google-Display. Kampagnen viser strand, natur, hygge ved bålet, udendørs yoga, bløde cyklister, lidt begyndersurf og hertil et blik fra en paraglider, der fortæller, at nok er Danmarks udendørsliv balanceret, men at der også er noget for de lidt mere vovede. Alt sammen markedsføres under overskriften In der Natur Zu Hause og i brandet the Land of Everyday Wonder.

Outdoor destinationskampagner

”Med vores segmentering er potentialet 18,7 mio. tyskere der har en adfærd, der minder om de gæster vi ser i Danmark i dag. Med tre sammenhængende indsatser ønsker vi at skabe rejselyst og en rejsebeslutning hos modtageren. Når først vi er kommet ud og har skabt kendskab, samlet data og kommunikeret Danmark, udbygger vi fortællingen om outdoor i Danmark med destinationsbudskaber. De første individuelle destinationskampagner er allerede i markedet. Senere kommer så specifikke kampagner med vores kommercielle partnere,” siger Mads Schreiner.

Efterårets meget positive overnatningstal, den høje rejselyst og tyskernes erklærede appetit på ferie i Danmark giver håb om et flot år i 2022. Meldingerne fra feriehusudlejerne tyder også på, at interessen er større end normalt, og bookingerne er tilbage på niveau efter et lille dyk. Mads Schreiner er da også overbevist om, at tyskerne kommer tilbage. Men de kommer ikke af sig selv.

"I 2021 havde vi 13,2 mio. tyske overnatninger. Med alle coronaforbehold får vi flere i 2022, bl.a. fordi vi har foråret med i år. Men der er alligevel stadig langt til 2019-rekorden på knap 17 mio. overnatninger. Det tog seks år at kravle op på det antal. Det kommer også til at tage tid at komme derop igen. Men vi har meget gode forudsætninger for at lykkes," siger Mads Schreiner.

Frihed med camping 

De brede kampagner i Tyskland suppleres af en campingkampagne, der tager fat, hvor sidste års CAMP NOW slap: Dels med markedsføring direkte til campisterne: Dels med markedsføring til de tyskere, der vil det frie liv, men som ikke er klassiske campister.

Større indsatser på København 

København kommer til at stå stærkt på det tyske marked i år med en indsats, der bliver større end nogensinde tidligere. Her handler det både om skuldersæson og sommer, i samarbejde med Wonderful Copenhagen.

Cykelferie og lystfiskeri

Også en kampagne for cykelferie kommer til at køre i de tyske cykelmedier senere i foråret, og endelig er der igen i år indsatser for at få flere tyske lystfiskere til at fange deres fisk i Danmark.

Moderne målgrupper

Målgrupperne for årets tyske brede kampagner er moderne orienterede familier og par i højindkomstgrupperne, udvalgt efter fem SINUS-grupper. De har samtidig en klar interesse for at holde bæredygtig ferie – i dag er fire ud af ti i målgruppen såkaldte grønne idealister. 

Se video fra den tyske outdoor kampagne

Bild von Fischkuttern am Thorupstrand

Urlaub in Dänemark

Jetzt entdecken

Foto: FlyingOctober, VisitNordvestkysten


Kort om VisitDenmarks outdoor kampagner

i 2022 er de overordnede temaer i VisitDenmarks internationale markedsføring outdoor og gastronomi. Disse to temaer kører på alle markeder, bortset fra Sverige og Norge. I Tyskland kører kun outdoor tillige med en indsats på København og camping, cykling og lystfiskeri.

Outdoor kampagnerne har til formål at at brande Danmark som et sted med god plads (i naturen) fyldt med overraskende og inspirerende "Everyday Wonders". Outdoor er en megatrend, som var undervejs inden, men som er blevet accentueret af corona pandemien. Mange vil gerne være udendørs, hvor risikoen for smitte er lille.

VisitDenmarks koncept for outdoor bygger på en fortælling om danskernes forhold til udendørsliv.

Outdoor aktiviteter i Danmark er ikke som i andre lande. Vi har ikke dramatiske landskaber, der inviterer til grænseoverskridende aktiviteter, som udfordrer menneskets fysiske og psykiske formåen. Danskerne har en mere balanceret tilgang til aktiviteter og oplevelser i det fri.

Outdoor på den danske måde vil derimod sige udendørs oplevelser, hvor alle kan være med. Det handler om at gøre ting, der gør os det godt og som giver fin mental balance: Det kan være alt fra turen til stranden til frokost i det fri, solnedgang i rødt og blåt eller en udflugt til fyrtårnet eller til naturområder i nærheden.

Outdoor kampagnerne lægger derfor vægt på aktiviteter og gøremål, der får os til at føle os glade og afslappede, også selv om vi måske bliver blæst godt igennem af en frisk havbrise. 

Det handler om at have det godt og afslappet udendørs uden at skulle præstere vildt og blive udmattet. Deraf kommer udtrykket, der er overskriften for kampagnerne: At føle sig hjemme i naturen eller at føle sig hjemme udendørs, Feel at home Outdoors eller In der Natur zu Hause. 

Den opfattelse af udendørsliv præsenteres i kampagneaktiviteterne, som iscenesættes i Danmarksfortællingen the Land of Everyday Wonder.