Løkken, badehuse på stranden

Videncenter

Følg med i turismens udvikling, turisterne i Danmark og internationale tendenser inden for turismen. 

VisitDenmark indsamler data om turisterne, deres adfærd og søgeproces for at skabe et solidt beslutningsgrundlag for alle aktører i dansk turisme. Vi investerer i ny statistik, datakilder og analyser, ligesom vi kombinerer data og anvender ny teknologi for at levere den bedst mulige viden. 

COVID-19

COVID-19 har ændret turismen og aktualiserer behovet for ny viden. Gennem værktøjer og analyser belyser VisitDenmark, hvordan COVID-19 påvirker turismen, turisternes adfærd og søgeproces.

I dashboardet ”Rejseindikator” samler vi data fra en række forskellige kilder for at følge udviklingen i turisternes rejselyst og adfærd. Dashboardet opdateres hver anden uge.

Rejseindikator: Følg udviklingen i turisternes rejselyst

Aktuel udvikling i dansk turisme

Her kan du se de nyeste overnatningstal for turisterne i Danmark. Dashboardet bliver opdateret hver måned, når de nye overnatningstal offentliggøres. Næste offentliggørelse er d. 9. december 2020.

I september 2020 steg antallet af overnatninger med 3,2 pct. sammenligninet med september 2019.

Der var knap 4,8 mio. overnatninger i alt i september. De udenlandske turister foretog godt 2,4 mio. overnatninger, hvilket er på samme niveau som sidste år. Danskerne foretog knap 2,4 mio. overnatninger, svarende til en fremgang på 6,7 pct. i forhold til september 2019. Den samlede fremgang skyldtes flere danske og tyske gæster. 

Du kan hente oversigten med de nyeste overnatningstal i PDF her.

Du kan bladre mellem de forskellige steder ved benytte pilene nederst i venstre hjørne af dashboardet.

Dashbordet bliver opdateret hver måned med de seneste overnatningstal.

OBS: Hvis du oplever problemer med visningen af dashboardet så prøv at åbne siden i en anden browser fx Chrome.

Overnatningstal for 2019

De endelige overnatningstal for 2019 er opgjort til 56,059 mio. Det er en stigning på 4,1 pct. i forhold til 2018. De udenlandske overnatninger steg med 4,7 pct. og endte på 28,858 mio. De danske overnatninger steg med 3,5 pct. og endte på 27,201 mio. 

Download pdf

De endelige overnatningstal 2019

pdf / 236 kB

Trends og tendenser på turismeområdet

Turisternes adfærd, forventninger og muligheder udvikler sig i et højt tempo. Derfor holder vi øje med de internationale tendenser - ikke kun i vores omverden, men også i den store mængde data, som VisitDenmark har til rådighed.

Møns Klint ligger cirka 1,5 times kørsel syd for København

Turisternes brug af SoMe til inspiration

 Solnedgang v. Hammerhavnen

Bæredygtig turisme

Kontakt os

Søger du efter tal og statistik? Mangler du viden om turismen og turisterne i Danmark? Uanset hvad, du er interesseret i, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan hjælpe dig frem til de bedste tal og statistikker og kan rådgive dig i forhold til brug af data og analysemetoder.

Kontakt os her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret på overnatningstallene

Ved at tilmelde dig accepterer du vilkår og betingelser og Data Protection Notice. Du kan til enhver tid afmelde dig.