Løkken strand

Videncenter

Her finder du viden om turismen i Danmark. Følg med i turismens udvikling, turisterne i Danmark og internationale tendenser i turismen. 

VisitDenmark formidler analyser og markedsviden om turismen og turisterne, for at turisterhvervet kan træffe vidensbaserede beslutninger om udvikling og markedsføring af Danmark som rejsemål.

Følg med i turisternes overnatninger

Her kan du se de nyeste overnatningstal for turisterne i Danmark. Dashboardet vil blive opdateret hver måned, når de nye overnatningstal offentliggøres. Næste offentliggørelse er d. 8. november.

Læs mere

I august var der en stigning på 1,6 pct. i de samlede overnatninger i forhold til august sidste år. Der var 8,36 mio. overnatninger i august 2019. De udenlandske turister foretog 5,0 mio. overnatninger i alt, hvilket er 2,0 pct. flere end sidste år. Der var 3,3 mio. danske overnatninger svarende til en stigning på 1,1 pct. i forhold til 2018.

Du kan også hente oversigten med de nyeste overnatningstal i PDF her.

Overnatningstal for 2018

De endelige overnatningstal for 2018 er opgjort til 53,863 mio. Det er en stigning på 3,0 pct. i forhold til 2017. De udenlandske overnatninger steg 3,4 pct., og endte på 27,571 mio. De danske overnatninger steg 2,7 pct., og endte på 26,292 mio. 

Trends og tendenser på turismeområdet

Turisternes adfærd, forventninger og muligheder udvikler sig i et meget højt tempo. Derfor holder vi øje med de internationale tendenser vi ser, ikke kun i vores omverden, men også i den store mængde af data som VisitDenmark har til rådighed.

Læs mere

Kontakt os

Søger du efter tal og statistik? Mangler du viden om turismen og turisterne i Danmark? Uanset hvad du er interesseret i, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan hjælpe dig frem til bedste tal og statistikker, og kan rådgive dig i forhold til brug af data og analysemetoder.

Kontakt os her