Løkken strand

Videncenter

Foto: Mette Johnsen

Her finder du viden om turismen i Danmark. Følg med i turismens udvikling, turisterne i Danmark og internationale tendenser i turismen. 

VisitDenmark formidler analyser og markedsviden om turismen og turisterne, for at turisterhvervet kan træffe vidensbaserede beslutninger om udvikling og markedsføring af Danmark som rejsemål.

Få den nyeste viden om turismen i Danmark

Nøgletal om dansk turisme

Turismen i dit område

Forretningsområder

Analyser og rapporter

Følg med i turisternes overnatninger

Her kan du se de nyeste overnatningstal for turisterne i Danmark. Dashboardet vil blive opdateret hver måned, når de nye overnatningstal offentliggøres. Næste offentliggørelse er d. 11. februar 2020.

I november lå det samlede antal overnatninger i Danmark over niveauet i november sidste år. Der var godt 2,3 mio. overnatninger i november 2019, hvilket svarer til en vækst på 2,7 pct. i forhold til november 2018. De udenlandske turister foretog  964.000 overnatninger, hvilket er 2,5 pct. mere end sidste år. Der var 1,4 mio. danske overnatninger svarende til en fremgang på 2,9 pct. i forhold til november 2018.

Du kan hente oversigten med de nyeste overnatningstal i PDF her.

OBS: Hvis du oplever problemer med visningen af dashboardet, prøv da at åbne siden i en anden browser f.eks. Chrome.

Overnatningstal for 2018

De endelige overnatningstal for 2018 er opgjort til 53,863 mio. Det er en stigning på 3,0 pct. i forhold til 2017. De udenlandske overnatninger steg 3,4 pct., og endte på 27,571 mio. De danske overnatninger steg 2,7 pct., og endte på 26,292 mio. 

Mere info om turismen i Danmark

Aktuel udvikling i dansk turisme

I denne rapport kan du blive opdateret på de nyeste overnatningstal og udvikling i dansk turisme.

Hent tal fra Danmarks Statistik

Find overnatningstal fordelt på overnatningsform, område, nationalitet og periode.

Effekten af events

Store internationale sports- og kulturevents er med til at brande Danmark og tiltrække internationale turister til Danmark. Andre events tiltrækker primært danske turister eller lokale fra et nærområde.

Trends og tendenser på turismeområdet

Turisternes adfærd, forventninger og muligheder udvikler sig i et meget højt tempo. Derfor holder vi øje med de internationale tendenser vi ser, ikke kun i vores omverden, men også i den store mængde af data som VisitDenmark har til rådighed.

Kontakt os

Søger du efter tal og statistik? Mangler du viden om turismen og turisterne i Danmark? Uanset hvad du er interesseret i, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan hjælpe dig frem til bedste tal og statistikker, og kan rådgive dig i forhold til brug af data og analysemetoder.

Kontakt os her