Folkefest i gult

Tillykke til hele Danmarks Vingegaard

24.7.2022
Foto: Fotograf: Magnus Andersen / Grand Depart Copenhagen 2022

VisitDenmark ønsker Jonas Vingegaard Tillykke med sejren i Tour de France. 

VisitDenmark ønsker Jonas Vingegaard Tillykke med sejren i Tour de France. En enestående indsats, der aftvinger respekt.

Både han og de andre danske ryttere fik eksponeret Danmark på smukkeste vis gennem mange dage på tv-skærmen. Den samlede sejr og etapesejrene til Vingegaard, etapesejrene til Mads Pedersen og Magnus Cort og alle Corts dage i den prikkede trøje har givet Danmark enestående international medieomtale.

”Danmark er i den grad kommet på verdenskortet - sikkert også for nye potentielle gæster, der kunne få lyst til at besøge Danmark. Ja, hvad må de fx ikke tænke i Tourens eget hjemland Frankrig, der dækker begivenheden bredt?! Alle de mange sympatiske danske ryttere har sat deres præg på sendefladen, og præstationerne har været med til at bygge oven på fortællingen om Danmark som verdens bedste cykelland. En fortælling vi skal bruge, når vi fremadrettet skal markedsføre Danmark som et godt cykelland at holde ferie i,” siger adm. direktør Jan Olsen fra VisitDenmark.

”At det hele begyndte med Grand Départ tre flotte dage i Danmark har tilmed betydet, at rytternes præstationer har spillet op til to andre fantastiske danske historier: Billederne fra de danske landskaber, byerne, havet, broen og vores kulturattraktioner og hertil den folkefest, som danskerne gjorde Tour starten til. Jeg tror, der er mange, der har fået et kendskab til Danmark, som gør dem nysgerrige på, hvad vi ellers kan tilbyde, siger Jan Olsen.