Amalienborg

Udlandet skal også se ballet på Amalienborg 

16.9.2021
Foto: Oliver Sperling / Copenhagen Mediacenter

Til marts næste år bliver palæerne på Amalienborg åbnet til en tv-transmitteret festforestilling i balletten og musikkens tegn. Forestillingen vil vække opmærksomhed i udlandet, mener VisitDenmark. 

Onsdag den 15. september præsenterede kongehuset planerne for en tv-transmitteret festforestilling fra Amalienborg, som skal vises til et gallashow på TV2 den 27. marts 2022. 

Til lejligheden bliver de fire palæer på Amalienborg åbnet, og i hver riddersal opføres en kort ballet, som skabes til lejligheden. Hver ballet tilpasses de fire riddersales særlige stemning og udtryk. 

”Palæerne Danser” er titlen på forestillingen, som ud over balletterne også vil vise dronebilleder af såvel klassiske som moderne bygninger og steder i København. 

VisitDenmark er med på grund af de internationale perspektiver i projektet. 

”Det er helt specielt, at kongehuset åbner palæerne og inviterer offentligheden indenfor til en kulturel festforestilling. Vi er overbeviste om, at der også fra udlandet vil være interesse for at se med, og at vi dermed kan være med til skabe en helt speciel oplevelse af København og dansk kulturliv,” siger adm. direktør Jan Olsen, VisitDenmark. 

Forestillingen bliver gennemført i forbindelse med, at det i 2022 er tiende og sidste gang, at Dronning Ingrids Hæderslegat bliver uddelt til yngre kunstnere inden for musik og dans. 

Solist og koreograf Tobias Praetorius vil koreografere balletterne, og Karsten Fundal vil arrangere musikken. Begge har tidligere modtaget Dronning Ingrids Hæderslegat.