VisitDenmark på Folkemødet 2022
Hvordan skaber vi vækst i dansk turisme, samtidig med at klimaaftrykket mindskes og tilfredsheden blandt turister, borger og medarbejdere øges? Det spørgsmål rejser VisitDenmark på Folkemødet 2022 – fem turismeaktører giver bud på svar.
Dansk turisme har i en årrække været et vigtigt væksterhverv i Danmark, men i 2020 satte pandemien en brat afslutning på mange års fremgang i de udenlandske overnatninger med store konsekvenser for omsætning og beskæftigelse.
Målet er at genvinde de vigtige udenlandske turister og på ny skabe vækst i dansk turisme – og at få det til at ske samtidig med, at miljø- og klimaaftrykket fra turismen mindskes, og tilfredsheden blandt turister, borgere og medarbejdere stiger. Med andre ord skabe en bæredygtig turismeudvikling i Danmark.
Men er det i praksis muligt? Hvor langt er dansk turisme med den grønne omstilling? Skal Danmark satse på ”grønne turister”?
Vi kaster bolden op på Folkemødet – og har inviteret et panel på fem deltagere, som med hver deres udgangspunkt vil give et bud på vejen frem:
Adm. direktør Pia Lange, VisitAarhus
Direktør Flemming Toft Andersen, Feriepartner Danmark
Sociolog og stifter Eva Steensig, Steensig og Partners
Direktør Christina Nielsen, Sixtus Sinatur Hotel og Konference
Adm. direktør Jan Olsen, VisitDenmark
Moderator Anja Hartung Sfyrla vil styre debatten, og der vil også være mulighed for, at publikum kan byde ind med spørgsmål.
Program for TurismeministerietVisitDenmarks debat foregår i Turismeministeriet på Kampeløkke Havn, som efter en periode med corona igen åbner for en lang række forskellige debatter, der alle sætter turismen på agendaen. |
VisitDenmark deltager i følgende debatter på Folkemødet:
Turisme vi kan leve af – og leve med
Fredag den 17. juni
11.00-11.45
Sted: Turismeministeriet Kampeløkke Havn E14
Flyet – Fremtidens grønne transport
Fredag den 17. juni
14.45-16.15
Sted: F37
Debat: Er en lokal fødevarefortælling noget der batter?
Lørdag den 18. juni
15:00 - 15:45
Sted: Turismeministeriet E14
Derudover har VisitDenmark udlånt 250 specielt fremstillede stole til opbygning af Joannahusets pavillon på Folkemødet.
Stolene blev oprindeligt udviklet til den danske pavillon ifm. de Olympiske Lege i Tokyo 2020, som Erhvervsministeriet, Realdania, Industriens Fond og VisitDenmark stod bag. Her skulle den danske pavillon opbygges af 2500 stole fremstillet af industrielt plastaffald samt træ – for efterfølgende at blive skilt ad og genbrugt. Grundet pandemien måtte projektet aflyses, men stolene er efterfølgende blevet brugt i en re-kurateret udgave under designugen i Milano.
Efter Folkemødet genanvendes stolene i nye sammenhænge eller genbruges som materiale i nyt design.