Vestjylland

På en ferie i Vestjylland kommer du ikke udenom Vesterhavet, der præger hele den jyske vestkyst. Der er højt til himlen i denne del af Danmark, masser af saltvandssprøjt, udstrakte strande og en helt imponerende natur. Limfjordslandet mod nord er mildere, bakket og frodigt med små sunde, vige og bredninger. I læ bag vestkystens klitter er der vældige plantager, og på den midtjyske hede finder du store, åbne vidder med lyngbevoksninger. Ved Skallingen nord for Esbjerg begynder Vadehavet med det karakteristiske tidevand og den flade marsk.

Vestjyllands fantastiske kyststrækning

Vesterhavet er vildt og voldsomt, men langs fjordene er der mere rolige strande, som er perfekte for børnefamilier.

Aktiv ferie

Strandliv og badeture er oplagte og populære aktiviteter i Vestjylland, der også byder på fremragende fiskevande og suverænt surfvand for både nybegyndere og de mere hardcore.

Kunst, kultur og historie i Vestjylland

På Struer Museum kan du studere Bang & Olufsen's historie, og du kan opleve fantastisk kunst i Herning og Esbjerg eller udforske landets søfartshistorie langs Jyllands vestkyst.

De vestjyske øer

Vadehavsøerne Fanø, Rømø og Mandø byder på fantastiske strande omgivet af uspoleret natur, og øerne i Limfjorden byder på rolige bølgeskvulp og familievenlige strande.