Ribe Domkirke på Sydjylland i Danmark

Sydjylland

The never-ending beach on Rømø

En kombination af naturligt drama og historiske vingesus

Sydjylland er et historisk skatkammer med velbevarede gamle byer, slotte, katedraler og et væld af spændende museer. Det er også hjemsted for Danmark ældste by, Ribe, og et af verdens mest elskede stykker legetøj, LEGO.

13 oplevelser du bør prøve i Sydjylland

Foto: Adam Mørk

Oplev Jyllands tre UNESCO verdensarvssteder

Vidste du at Sydjylland er hjemsted for tre ud af Danmarks syv UNESCO verdenssteder? Så området er et perfekt sted at starte, hvis du vil krydse alle syv af din oplevelsesliste.

Vadehavet

Tag på østersafari på de brede strande i Nationalpark Vadehavet, eller se stærrene danse henover marsken i en sort sol.

Jellingstenene

Kom tæt på Danmarks døbsattest! Jelling-monumenterne er mere end tusind år gamle og Europas fineste vikingetidsmonument.

Den unikke by, Christiansfeld

Oplev byplanlægning ... fra 1773! En ekstra bonus for, når du er her: Europas bedst bevarede moraviske by er berømt for sine lækre honningkager.

Hvilket område vil du besøge i Sydjylland?

Vores venner hos de lokale turistkontorer sidder klar til at guide dig til endnu flere oplevelser i deres område. Så du kommer ikke til at løbe tør for ting af lave på en ferie i Sydjylland.

Sønderjylland

Ribe og Esbjerg

Billund

Vejle

Kolding

Øferie i Vadehavet

I Sønderjylland kan du besøge de tre beboede danske vadehavsøer Rømø, Fanø og Mandø. Hver ø har sit særpræg af vadehavets tidevand, og hvad enten du vil nyde det afslappende øliv eller suse ned ad strandene i blokarts, så kommer du til at opleve øernes unikke stemning.

Rømø

Fanø

Mandø