Sommerhus ved Henne Strand

Rig på kultur, historie og en smuk kystlinje

Paragliding ved Vestkysten

Vestjylland

Du kommer ikke uden om Vesterhavet, når du befinder dig i Vestjylland. Der er højt til himlen i denne del af Danmark med masser af saltvandssprøjt, mægtige klitter og en meget imponerende natur. Ved Skallingen nord for Esbjerg begynder Vadehavet med det karakteristiske tidevand og den flade marsk.

Nationalpark Vadehavet

Vadehavet er ét af verdens 10 vigtigste vådområder og har status som nationalpark, vildt- og naturreservat og siden 2009 som UNESCO Verdensarv . Det er stort og berigende - et sted fuldt af oplevelser og viden for alle - et unikt naturområde, enestående i Danmark, og med global betydning.

Mærk Vesterhavet ved Hvide Sande

Hop på cyklen, og oplev den smukke natur både ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Smag på den verdensberømte whisky fra Stauning, og se porøse kunstværker til sandskulpturfestival i Søndervig.

Begivenheder i Vestjylland

Der er nok at give sig til på Danmarks vestkyst. På den lange kystlinje finder du nogle af Danmarks fineste strande, og nogle hyggelige byer. Leder du efter kunst,  kultur og historie, kan du finde det her.

De vestjyske øer

Fanø

Rømø

Mandø

Fur

Det er ikke tilfældigt, at Fur er kåret til Danmarks Skønneste Ø. For Fur er et fuldstændigt enestående sted, der giver et tydeligt indblik i Danmarks fortid i de tydelige lag af moler og aske. Danmarks Skønneste Ø Fur er ikke kun interessant i danske sammenhæng – den har skam også et i...

Venø

Venø Venø har en smuk og meget afvekslende natur på trods af sine få km. Her er grønne marker, brune hedeflader, stejle skrænter og skovområder. Desuden findes der et sjældent rigt fugleliv. Der er i det hele taget et meget rigt dyreliv. Desuden er det et eldorado for sommerfuglekendere ...

Naturoplevelser ved vestkysten

Foto: Mikkel Heriba