Gå til indhold
©  Foto:

Atelier HBH-Art

Atelier HBH-Art er arbejdspladsen for kunstneren Helle Borg Hansen. Der er ikke egentlige åbningstider, men man kan altid lave en aftale pr. tlf. eller tage chancen og lægge vejen forbi.

Jeg arbejder både i olie på lærred, akvarel og bronze. Specielt for de farver, jeg bruger er, at jeg selv river dem af rene pigmenter og linolie, så de får en helt særlig glød og holdbarhed.
Det jeg er mest kendt for er mine røde flamencodansere, hvor jeg udforsker kropssprog og bevægelse. Ofte kombinerer jeg mine udstillinger med et show sammen med min gruppe “Flamenco de Colores”
At være danser, som maler dansere er en måde at fastholde dansens flygtige udtryk og bevægelse, og omsætte dansens energi til farver.

Flamencodansen er dog ikke det eneste motiv, jeg beskæftiger mig med. Også heste, træer, landskaber får jeg ind i malerierne, som er en kombination af abstraktion og figurativ malestil.
At udvidde maleriet med skulpturen kom til efter jeg havde malet en del år. Det at modellere fjerner farverne og gør processen til ren bevægelse og energi. Igen er det danseren og kropssprogets nyancerede udtryksmuligheder, der optager mig, og så blev jeg nødt til at overbevise mig selv om, at jeg kunne lave en bronzehest. Det lykkedes – en massiv bronzehest på 13 kg. Den betragter jeg lidt som mit svendestykke.

Ellers kan alle mine værker ses på www.hbh-art.dk

Share your wonders: