Gå til indhold
©  Foto:

Blåvand Strand

Blåvand Strand er en smukt beliggende sandstrand ved Vesterhavet. Stranden er børnevenlig og med udsigt til vindmølleparken Horns Rev. Her er gode muligheder for at bade og samle rav.

Bred sandstrand ved Blåvandshuk Fyr. Udsigt til vindmølleparken Horns Rev.
Stranden har Blå Flag, hvilket er tegn på, at stranden er ren og opfylder en række krav, som kontrolleres af Friluftsrådet.

Ved Blåvand er Vesterhavet noget helt særligt. Området er, smukt, storslået, og her er kilometervis af smuk, hvid sandstrand.

Blåvand er kendt vidt omkring for sin børnevenlige sandstrand. Ingen biler på stranden, og Vesterhavets bølger ruller stille og roligt mod det kridhvide sand. Her er ingen kraftig Vesterhavsstrøm, men til gengæld tilpas lavvandet til at børnene kan bunde langt ud i det rolige vand - meget specielt for Vesterhavet.

De helt specielle forhold, der hersker på sydstranden, har naturligvis en årsag - nemlig Horns Rev, der strækker sig ca. 40 km ud i Vesterhavet og derved nærmest danner en lagune på sydsiden.

På Blåvand Nordstrand føler man sig langt fra alting. Her er vidtstrakte klitlandskaber, så langt øjet rækker. Klitterne danner lune gryder, hvor man kan finde læ for vinden fra Vesterhavet.

Blåvand Nordstrand og Horns Rev er også kendt som to af de absolut bedste steder, når jagten går ind på Vesterhavets guld - det smukke rav.

 

Share your wonders: