©  Foto:

Boserup Skov

Boserup Skov er et af de mest besøgte naturområder ved Roskilde.

Det er der mange gode grunde til, for Boserup Skov er skøn at besøge hele året rundt. Der er både plads til friluftsliv, naturoplevelser og familiehygge. I den nye stilleskov er der også plads til fordybelse og ro, mens mountainbikesporet giver mulighed for sved på panden.

 

I Boserup Skov er jorden særdeles frodig, og terrænet er kuperet. Bøgen er det mest almindelige træ, og om foråret dækkes skovbunden af et væld af blomster, bl.a. lærkespore og anemoner. Alle de tre danske anemoner kan findes i skoven: Den almindelige hvide anemone, den blå og den gule anemone. Den varierede skov er levested for mange forskellige fugle. Først på sommeren kan du høre et kor af fuglestemmer fra bogfinker, nattergale og andre af skovens sangfugle. Om vinteren kan du være heldig at opleve flokke med tusindvis af kvækerfinker.

Cykelstier og Mountain bike tracks:

Det er også skønt at tage cyklen i den smukke Boserupskov, som ligger helt ud til vores dejlige fjord. I Boserup er der mulighed for at cykle på opdagelse på de mange fine grusveje og de små stier hvor hele familien kan være med. Er man stille vil man nemt kunne opleve et rigt dyreliv og det er ikke svært at komme tæt på de mange rådyr. Hvis man vil udfordres lidt, så kan en runde på det 'blå' mtb-spor være en idé. 'Blå' fordi det kan køres af de fleste - ligesom en skiløjpe.

Sporet er ca 10 km langt og byder ikke på så mange højdemeter, men Roskildes lokale mountainbikeklub har lagt mange timer i at gøre det afvekslende og sjovt at køre. Altid godt at være flere afsted. Husk hjelmen og lidt vand. God tur!


Skoven, der er fredet, ligger direkte ned til Roskilde Fjord, ca. 3 km fra Roskilde.

Afmærket vandrerute på 5 km.
Stiforbindelse til Kattinge Sø.
Hunde tilladt i snor.
Bus 207 fra Roskilde Station.


Download kort over de forskellige seværdigheder i Boserup skov

Hent Roskilde kommunes oplevelseskort med inspiration til cykelruter, vandreruter, udflugtsmål og seværdigheder

 

Med hund i Boserup skov

I Boserup skov kan du nyde en dejlig gåtur med din hund. Der er afsat et bestemt område i skoven, som er en hundeskov. Her kan hundene løbe frit rundt, uden snor.  Det er naturligvis et krav, at hunden følges af en ledsager, som har fuld kontrol over hunden. I den øvrige del af skoven skal hunden holdes i snor.

Din hund og dig, ønskes en god tur ud i naturen.