Gå til indhold
©  Foto:

Cykle på Fanø

Fra den nordlige ende til den sydlige ende er der kun 12 km, så der er aldrig langt at cykle. Der er cykelstier mellem alle byer og ferieområder, så det er nemt og sikkert at at cykle, også for børnene.

De mindre veje på Fanø har meget lidt trafik og er derfor velegnede til at cykle på. Det gælder også stranden. Tæt ved vandet er sandet ofte meget løst og svært at cykle i, men tæt ved klitterne er sandet hårdt og ligeså behageligt at køre på som en cykelsti. Stranden er perfekt til cykling. 

Midt på øen findes en række markveje og skovstier, hvor man også gerne må cykle. Kvaliteten af stierne er meget varierende. Nogle er rigtig gode at cykle på, andre er ujævne eller med løst sand. 

Trods Fanøs beskedne størrelse er der stor variation i landskabet, så det er muligt både at opleve klitter og strand, vadehavs landskabet, klitheden og klitplantagen på en dagstur. 

Spørg på Fanø Turistbureau, hvor du også kan erhverve 5 forskellige cykelkort.

Cykelruter på Fanø 

Rute 1
Verdensarv Vadehavet er på 42 km. Denne cykeltur fører dig hele øen rundt til nogle af de mest markante naturtyper. Vadehavet er et af verdens største tidevandsområder med uerstattelige naturværdier og unikke landskaber. Derfor er Vadehavet af UNESCO udpeget som Verdensarv til glæde for nuværende og fremtidige generationer. 

Rute 2
Atlantvolden. Ruten er på 26 km. Denne cykeltur fører jer rundt til nogle af de mest markante anlæg, der blev opført af den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig. Mange steder på Fanø ses stadig grå betonbunkere spredt rundt i klitterne. Det er resterne af Atlantvolden, et kæmpe forsvarsværk fra Nordnorge til Spanien, som det tyske forsvar opførte under 2. Verdenskrig for at forhindre en invasion fra de vestlige allierede. 

Rute 3
Panoramarute 404. Ruten er 26 km. Panoramarute 404 (luft under vingerne) er det eneste af cykelforslagene på Fanø, der er afmærket. Det står frit for at starte turen hvor som helst.
Denne beskrivelse er med udgangspunkt i Fanø Færgen. Ruten giver jer mulighed for at opleve nogle af de mest spændende landskaber på den nordlige del af Fanø. 

Rute 4
”Big Five”. Ruten er på 37 km. Denne cykeltur fører jer rundt til de 5 højeste bjerge på Fanø.
Bjergene er naturligvis ikke rigtige bjerge, men klittoppe. De 5 klitter er spredt ud over hele Fanø. De repræsenterer både forskellige stadier i øens udvikling, og fra toppene er der udsigt over nogle af de mest karakteristiske landskaber. 

Rute 5
Mountain Bike sporet er på 7 km og ligger smukt i den vestlige side af Fanø Klitplantage.

Share your wonders: