©  Foto:

Danmarks Busmuseum

Danmarks Busmuseum er et besøg værd for alle drenge(eller pige..)røve i alle aldre, hvad enten du er en dedikeret busnørd eller bare synes, at maskiner er fascinerende. Eller bare seje.  


Bushistorisk Selskab´s formål er at fremme kendskabet til bustransportens historie i Danmark- et hidtil forsømt område. Bushistorisk Selskab arbejder på idealistisk grundlag. Bushistorisk Selskabs aktiviteter omfatter alle aspekter af buserhvervets historie.

Selskabets vigtigste aktiviteter er udgivelse af medlemsbladet ”Busbladet”, som udkommer 4 gange om året, samt fremme udgivelse af skrifter og bøger om busser og busruter samt afholdelse af medlemsmøder.

En anden vigtig opgave er at indsamle, bevare og systematisere alle slags kildematerialer så som genstande, billeder, dokumenter til belysning af buserhvervets historie, bl.a. med det formål at fremme egentlig forskning på området.

1990`ernes forandringer i buserhvervet har medført, at mange mindre busvirksomheder har lukket eller skiftet ejer. Kildematerialet må indsamles nu – blot om få år er det for sent.

Bushistorisk Selskab har 375 medlemmer fordelt over hele Danmark. Ønsker du at støtte vore aktiviteter og selv blive en del af team`et, så bliv medlem.


På Danmarks Busmuseum findes udstillinger med effekter, plancher, billeder, tekster der fortæller en historie, rutebil og bushistorien i Danmark. I billeder og tekster fortælles om busfirmaer, karrosserifabrikker m.m.  Der er bibliotek og arkiver, samt en god atmosfære med mulighed for guidning.

Der vil være mulighed for køb af kaffe, kage, is og div. drikkevarer, forudbestilling af smørebrød m.m. der kan nydes i et af vore udstillingslokaler eller gårdhaven.

Derudover giver indgangsbilletten ad gang til at se vore mange veteranbusser i udstillingshallen og ude på pladsen. I åbningstiden vil der være mulighed for at købe billet til en kort tur i Skælskør i en af veteranbusserne.

På hverdage modtages grupper og busselskaber, men kun på forudgående bestilling.

Museet kan være behjælpelig med at arrangere guidede ture i lokalområdet, evt. arrangere heldagsoplevelse med en kombination af sejltur med Turbåden Skælskør V med afgang Skælskør Havn ud i Storebælt og retur. Hvorefter I kan få en tur med veteranbus og besøg på Danmarks Busmuseum. Der er mulighed for servering både på Turbåden Skælskør V – som kan medtage 90 passagerer - og på Danmarks Busmuseum, med samme antal.