©  Foto:

ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation

Enigma er Københavns museum for post, tele og kommunikation med skiftende udstillinger om emnet.

Enigma museet er vokset ud af det tidligere post & tele museum, der lå i Købmagergade, og har med deres genåbning af museet i februar 2023 tilføjet ordet kommunikation til deres navn for at kickstarte nye spændende samtaler og udvide perspektivet på kommunikation i dag.

Museet har forskellige skiftende udstillinger omhandlende kommunikation og dets rolle i vores samfund i dag. I kælderen kan du finde museets permanente udstilling kaldet Arcadeum. Arcadeum er en interaktiv udstilling, der tager dig tilbage til 1980’ernes spillearkader. Udstillingen udspiller sig i et drengeværelse fra 80’erne, der sætter stemningen for det historiske kulturprodukt: computerspillet. Her kan du både genopleve eller udforske Atarien, Commodoren, Nintendoen eller PlayStationen. Arkadehallen er skabt i samarbejde med Bip Bip bar og er gratis at tilgå fra gaden.

Enigma museet er for alle. Dog føler Enigma museet at de har et særligt ansvar overfor børn og den unge generation, da de vokser op i en digitaliseret verden. Med udstillingerne vil museet gerne kunne klæde de unge ordentlig på til at kunne navigere i den digitale kommunikation. Udstillingerne er derfor også indrettet på en sådan måde, at gæsterne kan være så aktive som muligt, og én af udstillingerne er skabt helt særligt for børn mellem 3 og 10 år.

Museet udstiller desuden også verdens ældste Enigma maskine, der blev brugt under Anden Verdenskrig.

Museet ligger i et tidligere posthus, der er blevet renoveret fuldstændigt indvendigt og er nabo til Trianglen metro og den livlige Fælledparken.