©  Foto:

Eva Keramik

Helt ned til Rude Strand, få hundrede meter fra Saksild Strand, har den erfarne keramiker Eva Pedersen sit atelier, galleri og butik. Eva specialiserer sig i skulpturer i RAKU-keramik og laver desuden figurer i bronze og glas.

Smukt kunsthåndværk ved Odderkysten

I privat bolig med udsigt til østkystens rolige vand kan du besøge en af regionens dygtigste keramikere. Eva brænder keramik med den gamle japanske metode RAKU, og laver desuden figurer i glas og bronze. Blandt de færdige værker, som kan købes hos Eva Keramik, er blandt andet skønne fade og smukke figurer såsom klovne, damer og fugle.

 

Om RAKU keramik

De gamle japanere søgte efter ro og harmoni ved at omgive sig med smukke ting, en af de dyder RAKU-KERAMIKKEN besidder med sin meget smukke overflade. RAKU betyder: Ro og harmoni.

Efter at genstanden, F.eks. en krukke, er formet i det keramiske ler, forglødes den i ca. 1000 grader varm ovn. Herefter glaseres den og sættes atter i ovnen, denne gang til ca. 900 grader.

Efter ca. 20 minutter er glasuren smeltet, krukken tages ud og svinges frem og tilbage for at fremprovokere krakeleringer. Efter denne luftning lægges krukken i en lukket beholder med savsmuld, en proces der er med til at trække de smukke farver frem og giver en meget spændende glasur. Ilten trækkes ud af leret, og krakeleringerne giver smukke tegninger. En sidste påvirkning opnås ved et chok i vandbad, mens krukken endnu er glødende.

Vejr, vind og brændemetode har stor indflydelse på hvorledes de enkelte brændinger falder ud, men netop det uforudsigelige i hvorledes udfaldet bliver, gør at RAKU-KERAMIK er en spændende kunstart, som efter sit japanske forbillede nu indgår i vesteuropæisk kunsthåndværk.

 

Åbningstider

Er du på ferie ved Odderkysten eller besøger Saksild Strand, så bør du unde dig selv at besøge Eva Keramik. Eva tager altid imod med et smil og åbne arme og fortæller også glædeligt om tilblivelsen af kunsten.

Åbent 3. april - 1. oktober kl. 11-17.

Lukket mandag og tirsdag. Ellers efter aftale. Ring gerne i forvejen på tlf. +45 51 34 04 82.

 

Udforsk kystområdet ved Rude og Saksild

Strandene ved Rude og Saksild er nok de bedste badestrande ved den jyske østkyst. Her er der gode faciliteter, livreddertårn, spisesteder, indkøbsmulighed og mulighed for at leje udstyr til aktiviteter til lands og til vands. Få inspiration til flere oplevelser omkring Saksild på denne side.

 

En del af Kystlandets Art Map

Eva Keramik er en af mange interessante lokale kunstnere, som åbner døren for spændende kunstoplevelser. På denne side kan du hente kortet og få inspiration til gallerier, kunsthåndværkere og workshops i området