©  Foto:

Faaborg By

Faaborg har idyl og atmosfære - Shopping Faaborg og Byliv
Bynavnet Foburgh, som menes at betyde Rævens Borg, nævnes første gang i 1229, hvor Kong Valdemar Sejr forærede sin portugisiske svigerdatter, Prinsesse Eleonora, Faaborg som morgengave! Den gamle købstad har bibeholdt sine små hyggelige stræder og gader, som er en flot kulisse til det store og varierede udvalg af shoppingmuligheder, hvor det bestemt kan betale sig at gå på opdagelse i de mange specialbutikker. Lækkert kort og guide til byvandring i Faaborg kan købes på turistbureauet.

Atmosfære
De mange restauranter, caféer, de omkringliggende huses arkitektur og skulpturen Ymerbrønden skaber en hyggelig atmosfære på torvet. I løbet af året afholdes der mange arrangementer med musik eller anden underholdning, og der opstår en nærmest sydlandsk stemning i den hyggelige købstad.

Klokketårn, Byport og vægterne
Klokketårnet, der er byens vartegn er et levn fra Skt. Nikolaj Kirke, der blev revet ned midt i 1500-tallet. Tårnets ældste dele er fra slutningen af århundredet før. Udsigten fra tårnet over byens røde tage, Svanninge Bakker samt det Sydfynske Øhav er fabelagtig, og det er en nydelse at lytte til tonerne fra Fyns største klokkespil der finder sted hver dag kl. 8, 12, 16 og 20.

Følg med vægteren rundt i byen! Andre små indbydende FILM om Faaborg, havnen og den unikke natur!

Et besøg i Faaborg betyder også en tur med byens vægtere, deres rundgang starter fra Klokketårnet hver aften kl. 20 fra ultimo juni til ultimo august, hør vægtersangene og de spændende historier. Fra 1. juli til ultimo august kan du komme på byvanding med lokale ildsjæle og fortællere på hverdage kl. 11, fra Faaborg Turistbureau, det er gratis at følge med. Vesterport i Vestergade menes bygget omkring år 1400 og er den eneste bevarede af formentlig tre byporte i Faaborg. Der findes kun én tilsvarende middelaldeerlig byport i hele Danmark, nemlig i Stege på Møn.