©  Foto:

Hjertestien i Ådalen

Ådalen i Frederikssund

Lige siden vikingetiden har Sillebro Å givet vigtigt ferskvand til den nærliggende landsby Udesundby, der for over 100 år siden blev opslugt af købstaden Frederikssund. Udesundby Kirke er noget nær det eneste, der er tilbage fra den tid, siden middelalderen gav åen mulighed for en møllevirksomhed, en vandmølle, der i sin tid lå tæt ved det sted, biografen ligger i dag. Vandmøllen blev opgivet i 1830'erne og erstattet af en hollandsk mølle på den tæt ved liggende Møllebakke. Åen havde i ældre tid et helt andet bugtet forløb. Den var i mange år byens grænse mod syd, hvor den løb ud i fjorden tæt på den vestlige side af Jernbanegade/Roskildevej.
Et stykke inde i land dannede åen grænsen mellem Ude- og Oppe Sundby sogne. Længere ind i landet var den også grænsen til Sundby Lille. Gennem tiden har byudviklingen indskrænket Ådalen. Men den er der stadig, hvilket man kan nyde, hvis man følger Hjertestien, der går gennem Grønlien grusgrav samt videre ind i den nye skov, der også har fået navn efter den gamle gård Grønlien.
Turen starter fra parkeringspladsen lige efter Ågade 16.

Hjertestein i Ådalen er et samarbejde mellem Skov- og Naturstyrelsen, i Frederikssund Kommune og Hjerteforeningens Lokalkomite i Frederikssund. 
Folderne fås på Frederikssund Turistbureau og Turistinformationen Rejsestaldne.

Følg Hjertestiens mærker, turen er på ca. 4,5 km.