©  Foto:

Jelling Bryghus

Jelling Bryghus brygger eksklusivt håndbrygget øl af høj kvalitet både smagsmæssigt og visuelt. Jellings rige historie og natur giver inspiration til både navne og ingredienser, som giver øllene stærke smags- og synsindtryk.

Jelling Bryghus er et lille og fleksibelt bryghus, hvor der både brygges over- og undergærede øltyper. Bryghuset har valgt en produktionsmetode, hvor øllet eftergærer på flasken og er ufiltreret. Øllen er et "levende" produkt, der skal behandles med omhu og nydes køligt. Jelling Bryghus satser på kvalitet og mangfoldighed i øl, frem for kvantitet, og til standardsortimentet hører pilsner, ale og stout. 

Bryghuset blev etableret i 2007 af fem lokale iværksættere, som kunne se mulighederne i den store opblomstring i efterspørgslen af lokal- og specialøl. Bryghusets udstyr er dimensioneret efter en forventet brygge-kapacitet på op til 50.000 liter pr. år. Her brygges efter "all grain" metoden. Udstyret er derfor også i stand til at dække alle de aspekter af bryggeprocessen, som Jelling Bryghus selv ønsker at kontrollere, for at sikre den høje kvalitet. Herunder kværning af malten, mæskning, kogningen af urt, opbevaring i kølerum, tapning.

I Jelling Bryghus kaldes øllen for ”verdensarv på flasker”, og i sortimentet vil du finde øl med historiske navne som Gnyble, Poppo, Torvi og Tanmarka But. Bryghusets øl kan købes i Jelling Bryghus i åbningstiden og hos spisestederne i Jelling. Derudover er der mulighed for afholdelse af ølsmagninger for både mindre og større grupper, enten i bryghuset eller eksternt. Ølsmagningerne er altid krydret med fortællinger fra vikingetiden, om de personer, der har lagt navn til de lokale øl. 

Der er åbent hver lørdag fra 10-13 og efter aftale.