©  Foto:

Keramikruten

Den 2,3 kilometer lange Keramikrute i Middelfart, forener oplevelsen af keramisk kunst med havnestemning og byliv.

Middelfart er hjemsted for CLAY Keramikmuseum, Nordens største specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. Men den er mere end det. Det er også en by, der har et stærkt ønske om, at den keramiske kunst skal være tilgængelig for alle, alle dage, døgnet rundt.

Derfor har kommunen i samarbejde med CLAY udviklet Keramikruten – en 2,3 kilometer lang lystvandring mellem keramiske værker i stor skala, der overrasker og pirrer sanserne.

Keramikruten blev indviet i 2021. Ikke som en færdig attraktion, men som en dynamisk proces, der udvikler sig fra år til år, i takt med afsløringen af nye værker.

Keramikruten fører dig omkring Gl. Havn, CLAY Keramikmuseum og Skulpturpark, den gamle bydel, Middelfart Kirke, Middelfart Museum, gågaden, Nytorv, Kulturøen og havnefronten.

Du bliver ledt på vej af blå, grønne og gulfarvede keramiske fliser og sten - vi kalder det clayfinding.

Ved hver skulptur på Keramikruten kan du scanne en QR-kode og høre en levende og engageret beskrivelse - serveret af en af landets absolut bedste formidlere af keramik: Peder Rasmussen, keramiker og forfatter til bl.a. bogen Keramikkens Stemme.

Nyd turen, der byder på havnestemning og byliv – og store keramiske oplevelser.

God fornøjelse