©  Foto:

Kristianstad

Kristiansand er en livlig handelsby i det sydlige Sverige. Byen byder på et livligt centrum og et enestående kulturhistoriske miljø.

Kristiansand er en sydsvensk magnet med et væld af tilbud til den besøgende. Og så er det let at komme dertil - der kører direkte tog mellem København og Kristianstad. 

De hyggelige gågader er spækkede med skønne restauranter, chikke caféer, populære musiksteder og over 200 forretninger og specialbutikker, hvor powershopperen kan få sine hedeste længsler indfriet.

På den centrale plads i byen finder man Regionsmuseet, der er indrettet i gamle stalde fra Christian IV's tid. I direkte forlængelsen heraf ligger Kunsthallen, der byder på en bred vifte af svensk og international kunst. Lidt længere nede ad gaden når man til Kristianstads filmmuseum og jernbanemuseum.

Kristianstad Festival

Som festivalgænger går man heller ikke galt i byen. Hvert år arrangeres musikfestivaler af næsten enhver tænkelig art: jazz, rock, blues, folk for blot at nævne nogle få.

Kristianstads Vattenrike

Kristianstads 'Vattenrike' udgøres af nogle kolossale vådområder, der strækker sig mere end 35 km langs den brede Helge Å. Den enestående biodiversitet og de mange artsrige vandløb gør området til et eldorado for naturelskere og lystfiskeentusiaster.

'Biosfæreområdet' er den samlende betegnelse for de over 20 forskellige seværdigheder og frilandsattraktioner, Vattenriket har at byde på. Man kan følge de lange hævede gangbroer gennem naturen og bestige fugletårnene for bedre at danne sig et indtryk af vådområdernes naturrigdomme og udstrakte terræn.