©  Foto:

Maglehøjene - en skjult perle med natur i verdensklasse

Syd for Rågeleje ligger en af Sjællands smukkeste grupper af gravhøje.

Ved Maglehøje får du et godt indtryk af bronzealderens kulturlandskab

Oprindeligt var der flere, men med tiden er jorden blevet brugt til noget andet eller de er blevet pløjet ned og brugt til mark. Gravhøjene er nu fredet og må ikke ødelægges eller udgraves.

Dyk ned i bronzealderen

En af de grave der er forsvundet blev udgravet i 1890. I højen var der en egetræs kiste, nogle knogler og nogle stykker af en bronze halsring, som i bronzealderen blev båret af kvinder.

To af højene er meget store. De måler 26 og 33 meter i diameter og er begge 7 meter høje. du må gerne gå op på højene og nyde den fantastiske udsigt, der i godt vejr når helt til Kattegat og endda Skåne.

Hvis sulten melder sig, så kan du finde den hyggelige Café Havestuen som den nærmeste nabo. Her får du nybagte surdejsboller, en god kop kaffe eller et glas vin, så vidt muligt plantebaseret og økologi og lokale råvarer i højsædet. 

Vandre rute

Et samarbejde mellem Gribskov Kommune, lodsejerne og Museum Nordsjælland har bevirket til at man kan færdes til fods ad en 1,3 km. trampesti, der fører rundt mellem gravhøjene. Her kan du læse om hver enkelt gravhøj og om bronzealderen (både på dansk og engelsk).

Projektet er støttet af Fødevareministeriet og EU. Der er opsat borde og bænke, så det er en perfekt oplevelse for familien. 

Af hensyn til græssende dyr er det ikke tilladt at medbringe hunde inden for indhegningen.