©  Foto:

MOMULAB og andre børneaktiviteter på Moesgaard Museum

På Moesgaard Museum kan du tage på en rejse helt tilbage til Oldtiden, prøve hvordan det er at være arkæolog og forsker i MOMULAB, tage på gådejagten Forglemmigej eller deltage i de mange børneaktiviteter, museet løbende sætter fokus på.

Bliv superforsker i MOMULAB

Tag en forskerkittel på og gå på jagt efter spor af de mennesker, de har levet i fortiden. Laboratoriet breder sig over to etager, og blandt aktiviteterne er en afdeling for marinarkæologi (arkæologi under vand), hvor udstillingens skærme får det til at virke som om, man befinder sig i en ubåd under vandet. Her kan du prøve at ’støvsuge’ havbunden på jagt efter fortidsfund og finde ud af, hvorfor tingene befinder sig under vand.

I MOMULAB er der også interaktive spil, hvor du ud fra træers årringe og pollen i jorden kan lære mere om fortiden og de mennesker, der levede dengang. Laboratoriet er særligt henvendt til børn i alderen 6-12 år, men andre aldersgrupper kan også få en sjov og lærerig oplevelse. Læs mere her.

Udendørs gådejagt

Hvis I er vilde med gåder, escape games og udendørs spil, så køb gådejagten Forglemmigej, som byder på en anderledes måde at opleve historien på i landskabet omkring Moesgaard Museum.

Gådejagten byder på to-tre timers udendørs underholdning for grupper bestående af 4 -8 personer. Den anbefalede minimumsalder er 10 år. Gådejagten kan købes i museets webshop eller museumsbutik. Læs mere her.

Har du nogensinde sagt til din mor og far, at de er helt vildt gamle?

Så skal du lige møde Lucy. HUN er gammel! Faktisk 3,2 millioner år. Hun har sammen med seks andre mennesker fået deres helt egen trappe, Evolutionstrappen, hvor de står og ser på dig. Når du kigger på dem, kan du se, hvor forskellige menneskerne i gamle dage så ud. Vildt, ik´? Læs mere her.

Er du klar til at møde en 2000 år gammel mand?

Træd ind i mosen. Her er et område, der er godt "sumpet", men det er nu ret sjovt at mærke det ujævne gulv under fødderne og kigge ind i de små huller rundt omkring. Og så skal du selvfølgelig møde det 2000 år gamle lig - Grauballemanden. Han hviler i mørket, men hvad skete der? Blev han slået ihjel, ofrede man ham til guderne - ja, hvad tror du?

De skøre vikinger

Du ved garanteret allerede, at der var vikinger i Danmark. Følg dem i hælene i de snævre gader og gyder i det gamle Aarhus. Det gik ikke stille for sig, når vikingerne var på togt.

Læs mere om Moesgaard Vikingedage her.

Læs mere om de mange oplevelser for børn her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#momulab #moesgaardmuseum #visitaarhus

GRATIS ADGANG FOR UNGE UNDER 18 ÅR