©  Foto:

Museum Vestfyn: WILLEMOES

Træd ind i fortællinger om søhelten Peter Willemoes (1783-1808) og mød personer med kendskab til søhelten

WILLEMOES: En udstilling med særlig plads til de yngste

Træd ind i fortællinger om søhelten Peter Willemoes (1783-1808) og mød personer med kendskab til søhelten. Mød dykkeren Nils Duve, der har hentet vraggods op fra skibsvraget Prinds Christian Frederik - det skib som Willemoes var ombord på, da han døde. Mød også Peter Willemoes’ søster, som fortæller om oplevelsen med sit smukke vaseur den skæbnesvangre aften i marts 1808, hvor kanonerne haglede ned over skibet, og hendes bror blev ramt. I udstillingen kan du også se det imponerende værk, malet af Chr. Mølsted i 1901, som skildrer Slaget på Reden - det søslag som gjorde Willemoes til en helt. I udstillingen WILLEMOES stiller vi skarpt på helten og på den betydning, helten har for os i dag.

Udstillingen er skabt til leg og udfoldelse. I stueetagen må man både se og røre. Her kan små og store gå på opdagelse i skufferne og ”sejle afsted”, når kursen er sat og kompasset viser vej.

 


 

Praktisk information

Åbningstider & entré

Find dem Museum Vestfyn's hjemmeside her: https://museumvestfyn.dk/aabningstider-og-entre/

 

Aktiviteter

I de fleste ferier inviterer vi til sjove og spændende aktiviteter med et historisk tvist. Aktiviteterne finder sted i tilknytning til vores to udstillingssteder. Aktuelle aktiviteter kan ses i vores kalender https://museumvestfyn.dk/kalender/

 

Historisk bygning

Hvis du vil vide mere om Willemoesgaarden, den historiske bygning som rummer udstillingen WILLEMOES, så se her: https://museumvestfyn.dk/oestergade-36-willemoesgaarden/

 

Babyer & børn

Der er toilet- og puslefaciliteter i alle vores udstillinger. Det er dog ikke muligt at få barnevogn med ind i udstillingerne. I museumshaven i ERNST kan barnevognen stå lige ved vinduerne ind til CAFÉ ERNST. Her kan du også få varmet en flaske eller finde en rolig krog, hvor du kan amme.