©  Foto:

MUSICON

Musicon er transformeret fra en gammel betonfabrik til Roskildes nye kulturbydel. På Musicon kan du opleve mange forskellige, kreative grupper af aktører, som et danseteater, kunstnerværksteder, skatehal, ungdomsboliger og musikøvelokaler, som alle bidrager til at skabe et kreativt og levende miljø i bydelen. 

Området dækker et areal på 250.000 m2, svarende til omkring 40 fodboldbaner.

Rabalder Parken er et regnvandsanlæg på Musicon forklædt som skatebane og park. Selvom parken er beregnet til at lede regnvand væk, er der både trampoliner, gynger, hængekøjer og fitnessredskaber, mens der ved bakkerne er grillpladser og siddepladser. En stor vandtrappe leder regnvandet flot ned til regnvandssøen, der også er et populært hænge-ud-sted. Parken har  vundet flere priser på grund af sin innovative løsning af regnvandsproblemer - bl.a. Bæredygtig Beton Prisen, Byplanprisen, Børnenes rekordbogspris og har været finalist i to internationale design- og klimakonkurrencer.

Rabalder Parken er åben hele året og der er gratis adgang. 

-----------------------------------------------------------------------

Den store skatehal, Hal 12

...  er et tilløbsstykke for børn og unge fra store dele af Sjælland. Hallen har åben fire dage om ugen.

Hal 12 er en skate- og eventhal i Roskildes kreative bydel, MUSICON, som bliver bygget og styret 100% af frivillige folk. Hallen er for alle: BMX, Inline, løbehjul og skateboard. Der er både fredagsbar, temafester og koncerter med upcoming bands.