©  Foto:

Nysum Banen - Motorsport Nordjylland

Oplev Motorsport Nordjylland - bedre kendt som Nysum Banen.

Nysumbanen er en dansk racerbane beliggende mellem Nysum og Vebbestrup i Himmerland, ca. 12 km. nord for Hobro.
Banen, der drives af Motorsport Nordjylland, er udbygget flere gange og er 856 meter lang.
Nysum Banen har bl.a. været anvendt til Zulu Djævleræs og 5. Gear.

På Nysum Banen ved Motorsport Nordjylland kan du køre forskellige former for motorsport - blandt andet GoKart, Rally og Black Track RC (MRC).

Gokart på Nysum Banen
Kartsporten er der, hvor de fleste af verdens største racerkørere er begyndt at dyrke motorsport. Den sociale del af sporten, lugten, lyden, samværet og ikke mindst racing, er en dejlig sport som familien kan samles om og bruge tid sammen med hinanden.
I Danmark køres der løb i en række gokartklasser, og der er gokartbaner og klubber over hele landet. Sporten er for alle, uanset om du er ung eller gammel.

For at komme ud at køre gokart skal du være medlem af Motorsport Nordjylland eller en anden klub. I dit medlemsskab får du en grundlicens, som er din forsikring. Grundlicensen skal aktivt bestilles ved DASU. (Dansk Automobil Sports Union)
Når du er medlem og har en grundlicens skal du betale træningskontingent for at benytte Nysum Banen. Du kan betale for en hel sæson eller pr. gang.
Tjek mere for priser og mere information om Nysum Banen her:

Rally på Nysum Banen
Klubrally er begynderdisciplinen indenfor rallysporten og køres typisk på industriarealer og parkeringspladser med kegler som forhindringer. Kravene til udstyr er meget begrænsede. Fortsættelsen er minirally, hvor der som en forberedelse til "rally" køres hurtigere hastighedsprøver, men stadig på industriarealer, parkeringspladser og enkelte veje, dog uden ret mange kegler.

Dansk Automobil Sports Union og Dansk Metal har i samarbejde lavet en turnering i klubrally. Dels for at finde nye talenter, og dels for at fremme færdselssikkerheden. 

Næste trin på rallystigen hedder rally og køres hovedsageligt på afspærrede offentlige veje og lignende. 
Rally er inddelt i to discipliner: Rally og Danmarksmesterskabs-rally (DM), hvor kravene til deltagernes licens og bilernes sikkerhedsudstyr er meget forskellige fra kravene i klubrally.

Der arrangeres også show lignende rally, der afvikles som rundbaner, kaldet rallysprint.
Læs mere om hvordan du starter i rallysporten.

For at kunne deltage i motorsports arrangementer skal man have en licens. For at få en licens, skal man være medlem af en motorsportsklub. 
Du kan melde dig ind i MNJ på forsiden.
Licensen indeholder bl.a. en kollektiv ulykkes- og en regresforsikring
Læs mere om licensregler og mere informtion om Rally på Nysum Banen her:

Black Track RC (MRC)
I Black Track RC kører vi med fjernstyrede biler i størrelsesforhold 1:10, som køres på Black Track RCs tæppebane med indbyggende hop, så bilen flyver flere meter gennem luften og drabelige Dead-walls, hvor bilen styres op og ned ad ramper bygget op ad anlæggets skrænter.
En forrygende motorsport fyld med fart spænding og godt kammeratskab.
1:10 Off-road er en motorsport for alle aldre, som ikke stiller krav til eller belaster din fysik.
Black Track RC er den første bane af hvad vi ved af, der har et buet køretår, der gør at alle kan se hele banen uanset hvor mange man står deroppe.

Black Track RC er handicapvenligt, forstået på den måde at vi har ikke nogen trapper for at komme ind i vores klubhus, eller for at komme op i køretårnet. Derudover har vi handicapvenlige toiletfaciliteter
Du kan finde mere information om Black Track RC her:

Hvis du ønsker mere specifik information om hver disciplin kan du finde kontaktoplysninger til personalet på Nysum Banen her, der står klar til at hjælpe og guide dig godt på vej.