©  Foto:

Ørby Vingaard

Prisvindende vingård med café, butik og restaurant. Ørby Vingaard ligger på en bakketop i Ørby ved Helsinge. Her er der gennem årene sat 4000 vinstokke af blandede druesorter.

Besøg Ørby Vingaard hvor du kan komme med på rundvisning, lære om vinproduktionen og smage på den prisvindende vin.

Økologiske marker og økologiske vine

Der blev sat 2200 stokke af Solaris, Rondo og Bolero i 2007, og der er løbende udvidet med Leon Millot og Cabernet Cantor. I 2021 blev der sat ny og spændende stokke af mærket Souvignier gris og i år er der udvidet med 250 Solaris stokke. Næste år 2023 bliver der sat ca. 1000 vinstokke og herefter er der ca. 4.000 vinstokke i alt på gården. Vinmarkerne og markerne med græssende får er økologiske, og dermed er alle vine også økologiske.

Den første høst af vin var i sommeren 2014, hvor det var en fantastisk solrig sommer, som er et godt klima for druerne. Høsten fra 2014, Solaris druen, modtog de en bronzemedalje for, siden har de vundet flere priser for både deres hvidvine og rødvine.

Vinene er af høj kvalitet uden tilsætning af sukker. Alt indholdet i vinen bliver nøje målt af FOSS nyeste målingsapparat, derved kan man følge vinen fra most til færdig vin. Det er godkendte druesorter der dyrkes på gården. Og gården er underlagt Fødevare-og Landbrugs nævnet.

Vingården ligger 40 m over vandet, og er det næsthøjeste punkt i Ørby. Fordelen ved at ligge højt er, at druerne får mere sol, vind og frisk luft til planterne.

Ørby Vingaard blev i 2007 grundlagt af Søren og Birthe Søndergaard. Gårdens første vinhøst på flasker var i 2012. Det tager ca. 4 år før stokkene er klar til gode, sunde fine vine.

Café, restaurant og rundvisning

På vingården er der plads til vinarrangementer og man kan holde selskaber med op til 100 gæster. Der afholdes jævnligt rundvisninger og vinsmagninger på Ørby Vingaard. Hold øje med hjemmesiden for arrangementer.