©  Foto:

Påske i Herlige Hanstholm

Herlige Hanstholm

I påsken åbner Hanstholm op for alle sine herligheder. Tag familien under armen og få en hyggelig påske.
Hanstholm fyr drysser ud med fine påskeæg, der smager af kunst, vandreture, fyrtårn, fisk, historie og den vilde natur.
Der vil være mulighed for de modige at rappelle ned af Danmarks første fyrtårn, hvor du her får udsigt ud over hele verden fra Danmarks skulder.
Der vil også være mulighed for de gode klassiske traditioner, nemlig at puste æg, male æg og at kan lave dine egne påsketrøfler nede i Hanstholm Bycenter.
Ligeledes åbner vi op for Herlige Hanstholm ruten. Philip Hahn-Petersen fra LEVESTED tager dig med på en naturvandring, hvor der rejses gennem byens epoker. Når du lander tilbage på Hanstholm Fyr, vil der være en varm fiskesuppe. Frisk fisk fra Hanstholm – Hvor ellers?

 

Åbent hus på Hanstholm Fyr

Kom rundt og se lokalerne på Hanstholm Fyr, nyd udsigten over Nationalpark Thy – og hvis du er modig, så er der mulighed for at rappelle ned fra fyret.
Se den klassiske skulptør Misja Rasmussen folde sig ud på hele Det Nordatlantiske Fyrs kompleks. Misjas dramatiske bronzeskulpturer er inspireret af den antikke periodes former, som de gamle grækere og romere dyrkede dem, og vil være at finde både inden for i fyrets billedskønne lokaler og udendørs i fyrets gård og have. Som om Det Nordatlantiske Fyrs unikke rammer og enestående beliggenhed ikke var nok i sig selv, vil kunstværkerne løfte jeres besøg til noget fuldkomment og ekstraordinært denne sæson.


Rappelling fra Hanstholm fyr

Til 1 ud af 100 oplevelser i påsken har du en helt unik chance for helt gratis at rappelle ud fra 2 ikoniske fyrtårne langs Nordvestkysten. Tør du kravle ud over kanten?

Vi fyrer op for spændingen, når vi helt eksklusivt åbner op for gratis rappelling ned af Hanstholm fyr lørdag den. 8 April og Hirtshals fyr søndag den. 9 April.
Kom og få en fantastisk oplevelse, der med sikkerhed giver sus i maven og vind i håret.

 

Ét stort rygklap til lokalsamfundet fra Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm - forfatter KNUD ROMER og turistchef MAI MANAA hylder det gode liv i Udkantsdanmark

Lørdag den 8. april afslutter vi en hæsblæsende Påskelørdag med en krammer til de stille steder og det gode liv, når forfatter Knud Romer og turistchef Mai Manaa sammen med publikum fryder sig om det gode liv i Udkantsdanmark. Sammen hylder vi lokalsamfundet og de mange skjulte perler, som ligger helt derude i udkanten og passer sig selv.

Denne aften skal vi hverken forsøge at kloge os på højpandede dataudtræk eller forholde os til pandemier og andet dårligdom. Vi orker heller ikke at køre en politisk debat midt i påsken.

Nej! Denne lørdag vil vi bare svælge os i, at Danmarks yderste kanter er selve indbegrebet af det gode liv. Samtalen skal inspirere os til at tale hinanden og vores fællesskaber op.

Samtalen er nemlig ét stort skulderklap til alle, som har valgt at slå sig ned i Udkantsdanmark og viser, hvad der gør livet godt i disse samfund. Lolland har en helt særlig plads i Knuds hjerte, mens Mai knuselsker Thylandet for dets stilhed og vildskab, dets nærvær og sladder. Lokalsamfundene i Udkantsdanmark har en helt særlig charme og identitet, som man ikke finder andre steder. Denne aften er en fælles kærlighedserklæring til de hemmelige flækker og de små samfund. Sammen minder vi hinanden om, hvorfor vi har slået os ned på lige præcis dén verdens bedste plet.

"Thy har så meget at byde på. Naturen, fællesskabet, vildskaben og samtidigt zen-agtig og fuldkommen ro er bare nogle af de ting, som gør livet herude unikt," siger Mai Manaa.

Rygklapningen er arrangeret af Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm og foregår i Vestlængen kl. 19.30. Det koster 150 kr. pr. udkantselskende snude at være med. Det bliver skidesjovt og pissehyggeligt. Der er få pladser, så skynd dig at tilmelde dig ved at skrive til simon@hanstholmfyr.dk med ønskede antal billetter og fulde navn.

 

Den lange - Hanstholm Rundt - Lidt tættere på Himlen

Hvis Hanstholm er Jorden, kommer vi på denne tur hele Jorden rundt. Vi skuer ud over vildmarken, havnen og havet. Vi dykker ned i den unikke flora, rejser gennem byens epoker og oplever Hanstholms herligheder. Den 10 km lange vandring ledes af Naturfortæller Philip Hahn-Petersen fra LEVESTED. Vi vandrer i flok gennem krat og asfalt, med tid til både fortællinger og stilhed. Turen afsluttes med fællesmiddag på Hanstholm Fyr.

Praktisk info:

Dato: Lørdag d. 8. april kl. 14.00.

Sted: Afgang fra Hanstholm Fyr.

Varighed: Vi slutter turen ca. kl. 19.00, hvorefter der er spisning.

Forudsætning: Kan gå 10 km. Medbring vand, snacks og praktisk tøj efter vejrudsigten. Kikkert kan anbefales.

Tilmelding: Max 25 personer. Du skal tilmelde dig på følgende link efter først til mølle princippet:
https://visitnordvestkysten.nemtilmeld.dk/89/

 

Den korte - Hanstholm Rundt light

På den 3 km lange vandring med Naturfortæller Philip Hahn-Petersen oplever vi nogle af højdepunkterne blandt Hanstholms herligheder. Naturen, havnen, fyret og de gamle huse.
Vi skal mærke vejret, hører naturens og stedernes historier, kigge op, ud og ned.
Turen afsluttes med en fællesfrokost på Hanstholm Fyr.

Praktisk info:

Dato: Lørdag d. 8. april kl. 09.30.

Sted: Afgang fra Hanstholm Fyr.

Varighed: Vi slutter turen ca. kl. 11:30, hvorefter der er frokost.

Forudsætning: Medbring vand og praktisk tøj efter vejrudsigten. Kikkert kan anbefales.

Tilmelding: Max 25 personer. Du skal tilmelde dig på følgende link efter først til mølle princippet:

https://visitnordvestkysten.nemtilmeld.dk/90/

 

Vandretur på egen hånd i Hanstholm

Tag på en smuk 6,5 km rute rundt omkring Hanstholm. Hvis du har friske ben, så kan du tage ekstra 2 km. Kom rundt og se alle herlighederne i Hanstholm på egen hånd. Ruten er mærket af, så du sagtens kan finde vej.

Praktisk info:

Dato: 6. april til og med den 10. april.

Startsted: Kystvejen 1B, 7730 Hanstholm.

Tilmelding: Der er ingen tilmelding og turen gennemføres på egen hånd på det tidspunkt, som passer dig bedst.

 

Hanstholm Centeret

Vi fejrer påsken i Hanstholm Centeret den 8. april. Kom og vær med til at ”puste” æg og pynte dem fint. Børnene kan også trille påskeæg og pynte dem med lækkert krymmel.

 

Loppemarked

Den 1. april er der loppemarked i Hanstholm Hallerne. Foråret står for døren, og du kan komme og se på de fineste lopper, hobbyting, nyt og brugt. Alle er velkomne.

Praktisk info:
Hvor: Hanstholm Hallerne, Fyrvej 104, 7730 Hanstholm

Hvornår: Lørdag den 1. april 2023 fra kl. 10.00 – 14.00

 

Påskeægjagt i Hawskoven

Påskeharen har tabt alle sine æg.

Hanstholm Borgerforening har brug for hjælp fra alle børn op til 12 år, til at hjælpe med at samle påskeharens æg op. Som belønning kan du bytte dine fundne æg til chokoladeæg. Kom på en hyggelig familietur til Hawskoven.

Praktisk info:

Hvor: Hawskoven.
Hvornår: Palmesøndag den 2. april 2023.
Hvem: Alle børn op til 12 år ifølge med voksne.

 

Rundvisning og smagning på Thy Whisky

Det er en oplevelse for alle sanser, når du besøger et whiskydestilleri. Hos Thy Whisky er du med hele vejen. Fra markens korn til whiskyen i glasset.

I påsken holder Thy Whisky åbent mandag til fredag fra kl. 11.00 – 15.00 i butikken og smagsrummet. Find en plads i vores smagerum og få en introduktion til Thy Whisky. Vi serverer tre glas af vores whiskyer, og fortæller kort om, hvordan vi laver prisvindende whisky af kornet fra vores marker. Reservation ikke nødvendig, bare kom forbi. 75 kr. pr. sæt.

I påsken er der mulighed for følgende rundvisninger:

Onsdag kl. 12.00 – 14.00 på engelsk

Torsdag kl. 14.00 – 16.00 på dansk

Fredag kl. 12.00 – 14.00 på dansk og kl. 14.30 – 16.30 på engelsk

Lørdag kl. 12.00 – 14.00 på dansk

Du kommer med rundt på whiskydestilleriet, i fadlageret og vores økologiske gård. Du lærer, hvordan vi laver vores whisky, og til sidst, smager du vores whisky under kyndig vejledning. Varighed ca. 2 timer. 100-200 kr. pr. person.