©  Foto:

Røsnæs Rundt

Velkommen til oplevelsesruten Røsnæs Rundt.
Røsnæs Rundt guider jer via 13 landmarks rundt i Røsnæs' smukke natur. På ruten vil I opleve fantastisk natur, få fortalt spændende historier og blive introduceret til aktiviteter både til vands og til lands.

Røsnæs Rundt startede med en gruppe lokale ildsjæles brændende ønske om at lade andre udforske Røsnæs' enestående natur, og tage del i alle de særlige oplevelser Røsnæs indbyder til.

Røsnæs Rundt er en rute, som via 13 landmarks tager jer på oplevelse i Røsnæs' smukke natur.

To af de landmarks, Naturrummet og Aktivitetshuset på Havnen, er små, smukke bygninger i landskabet. Her i Naturrummet kan I bl.a. orientere jer om ruten på Røsnæs Rundt og planlægge jeres tur. I Aktivitetshuset på havnen kan I udforske vandet og alle dets muligheder.

De andre landmarks er små opholdssteder udført i træ, der iscenesætter landskabet og fortæller en historie om netop dette særlige sted på Røsnæs. Fælles for dem alle, er at de formidler mødet mellem jer og naturen. Røsnæs Rundt går fra dette flotte Naturrum, ned langs sydkystens stejle skrænter, ud til fyret på spidsen og tilbage til Naturrummet langs nordkystens stenede strande – eller den anden vej rundt.

HÅRDT ARBEJDE OG BRED STØTTE
De lokale ildsjæle der startede Røsnæs Rundt, har siden 2007 arbejdet ihærdigt for at gøre denne drøm til virkelighed. Med støtte fra lokalbefolkningen, Kalundborg Kommune og Spektrum Arkitekter, har alt det hårde arbejde nu båret frugt.

EU har deltaget i finansieringen af projektet via Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. 

Hent folderen om Røsnæs Rundt hér  Dansk Engelsk Tysk