©  Foto:

Roskilde Domkirke - UNESCO Verdensarv

Roskilde Domkirke er et unikt bygningsværk, der er en del af UNESCO's verdensarv. Med sin lange historie og de tilbyggede kapeller er domkirken en rejse igennem over 800 års Danmarkshistorie og Europæisk arkitekturhistorie. Med sine røde teglsten, med sine slanke spir og mange kongegrave anses Roskilde domkirke som et at Danmarks vigtigste bygningsmonumenter.

Tag med på en kongelig tidsrejse i Roskilde Domkirke

Monarkiets historie er en guldgrube af dramatisk danmarkshistorie, af blodige slag, epidemier, højforræderi, jalousidrama og sammensværgelser, men også kærlighed. Mød 40 konger og dronninger i Danmarks kongelige gravkirke, hør dragen hvine, dyk ned i mørke krypter, og find roen under de høje hvælv. Domkirkens arkitektur er en tidsrejse gennem 800 år, og det har bl.a. sat den på UNESCO’s Verdensarvsliste. Kalkmalerier, kongegrave, kunst og arkitektur fortæller kongernes, kirkens og Danmarks historie. 

Se en model af det gravmæle, som Dronning Margrethe II skal bisættes i. Gravmælet er designet af den anerkendte danske kunstner Bjørn Nørgaard og udstilles i Sankt Birgittes Kapel.

Grupper kan året rundt bestille rundvisning i Roskilde Domkirke.


Gudstjenester

Roskilde Domkirke fungerer både som en sognekirke og turistattraktion og er ramme om mange gudstjenester og kirkelige handlinger. Under de religiøse ceremonier som sognekirke såsom gudstjeneste, andagter og andre speciale kirkelige handlinger, er kirken åben for alle. Turister er naturligvis velkomne til at deltage i de åbne kirkelige handlinger, men kongelige kapeller og Domkirkemuseum er lukket. I løbet af de private arrangementer som dåb, bryllup, velsignelser er kirken lukket under handlingen.

Ændringer i turist-åbningstider kan ske med en uges varsel, og det er derfor vigtigt at orientere sig på hjemmesiden før et besøg i kirken.
Der er ikke toiletter i kirken, men offentlige toiletter på Stændertorvet foran kirken.
Parkeringsplads for busser ved kirken.