Gå til indhold
©  Foto:

Ryegaard og Trudsholm Godser

Ryegaard og Trudsholm Godser ligger mellem Holbæk og Roskilde. Der drives land- og skovbrug, og på de to godser er der ca. 200 hektar naturområder, der bl.a. vedligeholdes ved græsning af får, køer og heste. På godsernes jorde er der også mere end 70 kæmpehøje.

Ved juletid har Ryegaard og Trudsholm Godser fæld-selv-juletræer med hestevognstur og julemarked. De tilbyder også løbende oplevelser for både firmaer og privatpersoner.

Ryegaard Gods
Ryegaards historie går helt tilbage til før 1350. Ryegaard har i lange perioder domineret et meget stort område i det nuværende Lejre Kommune. Godset har været i familien Scheels eje siden 1824.

Trudsholm Gods
Trudsholms fredede hovedbygning, som måske er landets ældste enkeltstående renæssancebygning, blev opført i 1551. Godsets hovedbygning blev i 1874 kraftigt ombygget, og den har ikke været beboet siden 1990 og er i dag i forholdsvis dårlig stand. Imidlertid er Trudsholm i besiddelse af en god portion middelalderstemning, som understøttes af, at Trudsholm er omgivet af en fredet voldgrav. Trudsholm anvendes til udstillinger og arrangementer, både for firmaer, foreninger og private.

 

Share your wonders: