©  Foto:

Samsø Museums Velkomstcenter

Velkomstcentret i det gamle mejeri i Tranebjerg er centrum for Samsø Museum. Her får besøgende en kulturhistorisk introduktion til øen, information om Samsø Museums mange besøgssteder, aktiviteter og arrangementer, og kan lade sig inspirere til at opsøge historien ude i landskabet.

Samsø Museums hovedformål er at synliggøre samspillet mellem menneske og landskab – kultur og natur – igennem øens historie, og derigennem fremhæve baggrunden for Samsøs rige kulturlandskab.

Samsø Museum ønsker at inspirere den besøgende til at opsøge historien ude i dens rette element – landskabet. På besøgssteder rundt på øen kan man således opleve kulturhistorien i sammenhæng med det landskab, den er en del af.

Det kan du i Velkomstcentret:

  • I biografen kan du se filmen ”Samsø – en ø bliver til”, om Samsøs udvikling gennem 16.000 år fortalt på kun 8 minutter.
  • Prøve det nye, spændende historiske eksperimentarium for børn, ”HistorieUniverset”.
  • Besøge Museumsbutikken, som har et stort udvalg af historisk legetøj og smykker, Samsø litteratur og unikke Samsø gaver.

Turistinformation:
Velkomstcentert fungerer som turistinformation i weekender og helligdage. Læs mere om Turistinformation på Samsø her.

Priser:
Fælles entré til Velkomstcenter og Museumsgården.
Voksen: 50 kr.
Grupper: 30 kr.
Børn og unge under 18 år gratis


Om Samsø Museum

Samsø Museum vil fortælle om sammenhængen mellem mennesker og natur, om samfundets kulturhistoriske indvirkning på naturen gennem årtusinder. Et traditionelt museum er afgrænset af vægge og fyldt med ting fra fortiden. Samsø Museum er derimod et fælles navn for en bred vifte af aktiviteter, der får dig til at se og forstå sammenhængen mellem Samsøs landskab, kultur og mennesker i fortid, nutid og fremtid.

I centrum af Tranebjerg i det gamle Tranebjerg Mejeri finder du Velkomstcentret – hjertet i Samsø Museum. Her får besøgende en kulturhistorisk introduktion til øen, information om Samsø Museums mange besøgssteder, aktiviteter og arrangementer, og kan lade sig inspirere til at opsøge historien ude i landskabet.

Læs mere på Samsø Museum