©  Foto:

Sanketure i Nordsjælland

Har du prøvet at spise de vilde blomster, der smager af honning? Naturens bær, rødder eller blade, der smager som marcipan? Svampe med en duft af hvidløg eller urteblade, så stærke som wasabi? Hvis ikke, så tag med på sanketur i Nordsjælland. 

Tag med ud i naturen med sanketure.dk, Nina og Thomas, som guider dig til de spiselige planter, der gror i vores natur. 

De guidede sanketure varer ca. 2 timer. På turen gennemgår Nina og Thomas de forskellige miljøer og alt det spiselige på vejen. Du lærer, hvordan du selv kan genkende de enkelte urter, og hvordan du finder ud af hvor du kan finde dem, og hvordan du kan bruge dem i køkkenet. 

Hvad indgår i en sanketur?

Turene foregår som regel på strand, eng, i skov, moser og-hegn samt ved grøfter, hvor der er fyldt med lækre spiselige vilde planter. Du vil opdage smage, du genkender samt nogle helt nye smage, du ikke finder ved konventionelt grønt. Der vil være unikke smage, som er delikate, sprøde, stærke, saftige og salte, og du kan lære at bruge dem i dit eget køkken. Lær at være mere selvforsynende med naturens spisekammer og bidrag med at passe på naturen.

Der er altid fokus på det kulinariske aspekt på alle sanketure, med tanke på at gøre måltidet vildt og velsmagende.

Hvem er sanketure.dk?

Sanketurene er ledet af Thomas og Nina, som er professionelle sankere og har over 100 sanketure på bagen. De har leveret vilde råvarer til restauranter, skriver på deres egen kogebog om vild mad, og er professionelle fotografer, der arbejder med naturens spisekammer til dagligt. Thomas er uddannet kok med mange års erfaring med sanket mad og deler glædeligt ud af tilberedningsfif undervejs,og Nina er naturformidler. 

Datoer og bestilling

www.sanketure.dk kan du se, hvornår næste tur finder sted samt i hvilket område. Turene dækker hele Nordsjælland.