©  Foto:

Sct. Hans Have

Sct. Hans Have - en unik perle i smukke naturomgivelser

Sct. Hans Have ligger i naturskønne omgivelser, i gåafstand fra Roskilde Havn. Psykiatrisk Center Sct. Hans’ gamle traktorværksted er bygget om til en café, hvori man kan købe lokal økologisk kaffe, hjemmebagt kage, lette frokostanretninger og hjemmelavede læskedrikke. Det gamle drivhus er indrettet med havemøbler og fersken-, mandel- og figentræer.

Gartneriet er fyldt med skønne økologiske urter, der kan købes stort set hele sæsonen.

I forbindelse med caféen, er der en lille butik, hvori man kan købe unikke produkter, der er udvalgt med omtanke, såvel som Sct. Hans Haves egne produkter.

Ikke langt fra caféen ligger Sct. Hans’ gamle kapel, hvor der inviteres indenfor til kunstudstillinger og koncerter i løbet af året. Derudover arrangeres der PopUp Restauranter og andre kulturelle events i haven, som man kan læse mere om på hjemmesiden og/eller Facebook.

Man kan ikke reservere bord i Sct Hans Have men haven er stor, og der findes siddepladser både ude på bænke eller på græsset og inde i de store drivhuse. 

Parkering foregår på de optegnede p-pladser på Sct. Hans eller ved Roskilde havn, hvor gåturen bestemt er dét værd!

Sct. Hans Have har en vision om, at fremme mental sundhed gennem natur, kultur og inkluderende arbejdsfællesskaber. Derfor arbejder både patienter fra Psykiatrisk Center Sct. Hans, frivillige, STU’er og praktikanter i dagligdagen sammen om, at få området til at spire og gro.