©  Foto:

Sletterhage Fyr

Sletterhage Fyr er et godt udflugtsmål for hele familien. Du kan både nyde den smukke udsigt, spise is og opleve "landets ende".

Den store P-plads ved Sletterhage Fyr er kendt som “landets ende”. Små både kan sættes i vandet lidt nord for fyret, men pas på: Det er et dybt og strømfyldt farvand og derfor uegnet til badning. Til gengæld er det et godt sted for lystfiskeri. Der er indrettet shelter i den gamle ralgravningstunnel og 2 offentlige toiletter ved fyret. I samme bygning er der indrettet madpakkehus som er tilgængeligt året rundt. Her er borde og bænke til ca 24 personer.

I fyret findes en udstilling med fokus på det maritime samt adgang til tårnet. 

Adgang til fyret

Udstilling og adgang til tårnet har åben hele påsken og alle skolefridage/weekends i april/maj/juni/september/oktober. I juli og august er der åben hver dag 11-17. Det koster 25 kr for voksne - børn under 15 år er gratis.

Ishuset ved Sletterhage Fyr har åbent hele påsken og alle skolefridage/weekends i april og maj. I sommermånederne er ishuset åbent hver dag. I juli måned er der åbent helt til kl 21. Se mere om ishuset ved Slettehage Fyr her.

Historie

Det første fyr på Sletterhage blev etableret af Århus Kommune i 1872. Fyret var et fast hvidt fyr, som skulle lede skibe sikkert til og fra Aarhus. Aarhus Havn betalte en opsynsmand på stedet. Dette fyr blev nedlagt i 1894, og ca. 300 meter længere mod vest blev det eksisterende fyr samme år bygget på den nuværende placering under ledelse af fyringeniør J. S. Fleischer.