©  Foto:

Smagsoplevelser: Venø kartofler og lam - Struer

Venø kartofler og lam har gårdbutik på gården Nørskov på nordspidsen af Venø, der ligger i den vestlige del af Limfjorden. Herfra sælges der kartofler og slagtede hele og halve lam efter aftale.

Venø kartofler & lam leverer kvalitetsfødevarer i småskalaproduktion. De to specialer er 10 ha kartofler med tidlige spisekartofler, samt lammekødsproduktion fra 85 moderfår.

Venø Kartofler

Virksomheden dyrker velsmagende sunde og spisekartofler. Forbruget af plantebeskyttelsesmidler er ekstremt lavt pga. den høje indstråling fra fjorden og den friske vestenvind. De tilstræber den allerbedste kvalitet, hvorfor der i alle håndteringsprocesser behandler kartoflerne med respekt og som "guldæbler". Venø kartofler leveres hele året, og kommer i 15 og 20 kg papirsække eller henholdsvis 2½ og 5 kg papirsposer. Holdbarheden af Venø kartofler er op til flere måneder ved korrekt opbevaring.

Venø Lam

I 2003 blev produktionen af lammekød etableret og for tiden er der 85 moderdyr. Moderdyrene er en 4-race krydsning bestående af Texel, Suffolk og Romney, der er rene kødracer samt gotlandske pelsfår, der er rene uldfår. Deres ønske om krydsningsfår skyldes, at der tilstræbes at det bedste fra hver race, så lammene bliver levedygtige, sunde, selvhjulpne, kødfulde og med et godt temperament.

Dyrevelfærd er højt prioriteret, og de kører derfor selv lammene til slagtning på et lille lokalt slagtehus. Der tilstræbes at få den bedste kødkvalitet overhovedet, hvorfor kødet får lov at hænge i 6-8 dage. Man håber på at lammekød - et produkt af natur, omhu og samvittighedsfuldhed er værdsat.

Gårdbutikken er åben efter aftale.

Find os på Facebook: facebook.com/venoekartofler