©  Foto:

Sommeren på Museum Kolding

Oplev UNESCO-byen Christiansfelds unikke historie på guidede ture. Vi tilbyder også dramatisk byvandring i Kolding, gratis historiske ture, naturoplevelser på Skamlingsbanken og børneaktiviteter. Book din plads nu!

GUIDET TUR I CHRISTIANSFELD – VERDENSARV I SÆRKLASSE

HVER ONSDAG, LØRDAG OG SØNDAG  KL. 13.30

Velkommen til UNESCO-byen Christiansfeld – en by med en enestående historie, der helt sikkert vil fascinere dig!

Tag med os på en historisk byvandring gennem de smukke gader i Christiansfeld. Vores kyndige guide fortæller dig historier om byens rige fortid og om Brødremenighedens unikke bidrag fra Christiansfelds grundlæggelse, til i dag, hvor byen er udnævnt til UNESCO Verdensarv.

På den guidede tur får du fortællingen om den helt særlige byplan og arkitektur, der gør Christiansfeld til et UNESCO verdenskulturarvssted.

Vores byvandring henvender sig først og fremmest til voksne, der ønsker at fordybe sig i byens historie, men vi byder også børn hjerteligt velkommen.

Så hvorfor vente? Tag med os på en rejse gennem Christiansfelds fortid.

Book din plads på vores rundvisning i dag!

Tidspunkter
juni-september:
Onsdage kl. 13.30
Lørdage kl. 13:30
Søndage kl. 13:30

Tyske ture
Turene udbydes på tysk torsdag:
4. juli, 11. juli, 18. juli, 25. juli, 1. august og 8. august

Varighed: 1½ time
Pris: 80 kr. pr. person. Børn mellem 3-17 år 40 kr.
Sprog: Dansk
Husk påklædning efter vejret – turen foregår udendørs

 

SLAGET VED KOLDING – DRAMATISERET BYVANDRING

Slaget ved Kolding 23. april 1849

”Der er neppe nogen dansk By, der i nærværende, ulykkelige Krig mere har følt Krigens Byrder og Rædsler end Kolding.” – en koldingensisk flygtning, 1849

I år er det 175 år siden, at Slaget ved Kolding i 1849 efterlod dele af byen som ulmende ruiner. Både i og uden for Kolding havde den danske hær kæmpet mod de slesvig-holstenske oprørere for at tilbageerobre grænsebyen.

Karaktererne enkefru Karen Jensen og major Victor Knabstrup tager jer med igennem Koldings gader, mens de mindes de voldsomme gadekampe, de tapre soldater og pressede koldingensere. Byvandringen tager dig med helt tæt på krigshandlingerne, det menneskelige drama og de spor efter kampene, der stadig kan ses i byen i dag.

Det er en historie om gadekampenes rædsler, mod, hjælpsomhed, lidelser og fjendens grusomme hævn, netop som den danske hær havde fortrængt den sidste slesvig-holstenske soldat fra byen.

Datoer:
Søndag 16. juni kl. 14.00 – 15.30
Tirsdag 2. juli kl. 19.00 – 20.30

Sted: Staldgården 1, 6000 Kolding
Pris: Voksne 100 kr. Børn under 18 år: 50 kr.
Varighed: 1,5 time

Turen foregår udendørs.

 

GRATIS FORTÆLLETUR I KOLDING

Tag med på en gratis byvandring i Koldings historie og bliv klogere på din by.
På denne rundvisning får du et indblik i hvordan Kolding så ud i middelalderen og udviklede sig til den by som du kender i dag.

Er du klar over at gadesystemet i Koldings midtby er, bortset fra Jernbanegade, de samme gader som i middelalderen? Og viste du at i Kolding lå der engang et Gråbrødrekloster, og at det centrale Kolding er opført i Koldinghus slotshave.

Vores guide kan vise der spor efter den blodig borgerkrig 23 april 1849 i de strøggader vi i dag bruger til at handle i, og fortælle om dengang da den sydlige del af Kolding city var et fabriksområde, og den vestlige del var en kirkegård og et fæstningsværk.

Mød op på Akseltorv tirsdage i juli kl. 13.00. og vores guide kan fortælle dig om dette og meget mere.

Tidspunkt: 9. juli, 16. juli, 23. juli og 30. juli kl. 13.00
Varighed: 1 time
Mødested: Akseltorv
Pris: Gratis
Arrangør: Museum Kolding

 

GRATIS FORTÆLLETUR PÅ SKAMLINGSBANKEN

Skamlingsbanken er et stort naturområde med en kulturhistorie, som man ikke finder ret mange andre steder i Danmark.

Museum Kolding inviterer dig med på en fortælletur på toppen af Syd- og Sønderjylland. Du vil høre om et landskab formet af istiden og om, hvordan stedet allerede i 1800-tallet spillede en central rolle i hertugdømmerne og de slesvigske krige. Og ikke nok med det; op igennem 1900-tallet var Skamlingsbanken et sted, hvor store personligheder talte for danskheden, sproget, demokratiet og kvindernes kamp. Kendte skikkelser som Gyrithe Lemche, Grundtvig, Bjørnstjerne Bjørnson, Orla Lehmann og Kaj Munk har alle holdt taler fra den historiske talerstol, som du også kan få lov at stå på.

Turen varer omkring en time og fører dig til de mest betydningsfulde historiske steder og de smukkeste udsigter. Du skal regne med at gå cirka 1 kilometer i et (let) kuperet terræn.

Besøgscentrets café er åben; her kan du nyde en let frokost inden turen eller en kop kaffe og et stykke kage, når turen er slut. Efter turen er det oplagt at kigge indenfor i besøgscentrets udstilling og på egen hånd fordybe dig i historien eller høre talerne, der er holdt på stedet.

Mødested: Den flækkede bundsten på p-pladsen
Slutsted: Besøgscentret
Tid: kl. 13-14
Dato: 11/7, 18/7, 25/7, 1/8 og 8/8.
Pris: Gratis
Længde: ca. 1 km. i kuperet terræn

 

SOMMERSJOV: NATURTUR PÅ SKAMLINGSBANKEN

Sammen med naturvejleder Line går vi afsted på en hyggelig familievandretur i naturen på Skamlingsbanken. Undervejs fortæller Line om det helt særligt ved Skamlingsbankens natur.
Vi undersøger blomsterne og insekterne på stedet. Og vi mærker bakkerne, og hører om hvordan landskabet er blevet formet. Line har fortalt, at der er dramaqueens i naturen og at blomster, myrer, sommerfugle snyder hinanden – det fortæller hun meget mere om ude i naturen.
Dato: 23. juli, 4. august og 9. august
Pris: 30 kr. pr. barn. Betaling online eller i Besøgscentret.
Varighed; 1-1,5 timer.
Målgruppe: Børn mellem 4 år og 12 år ifølge med voksen
Begrænset antal pladser: Mød op i god tid eller køb billet inden.

 

SOMMERSJOV: CHRISTIANSFELD FOR BØRN – GUIDET TUR

Hvad er det egentlig, der er så særligt ved Christiansfeld? Det kan du få svar på når vores guide Greta tager hele familien med på fortælletur i byens gader. Greta fortæller om, hvordan det var at være barn i brødremenigheden i Christiansfeld i gamle dage.
Mød Greta ved brønden midt på Kirkepladsen – her begynder eventyret.
Turen er målrettet 6-12 årige, og deres voksne
Datoer: 8. juli, 16. juli og 25. juli.
Tidspunkt: Kl. 11. Varighed ca. 30 min.
Pris: 30 kr. pr barn. Billetter købes på Museum Koldings hjemmeside eller i Søstrehusets museumsbutik.
Obs: begrænset antal pladser (ca. 15 børn pr. tur), kom gerne i god tid eller kom forrest i køen med en online billet.