Gå til indhold
©  Foto:

Sorø Museum

Fra kro til museum

Bag murene, på det der oprindelig var Sorøs gamle landevejskro fra 1600-tallet, ligger Sorø museum. Her er bygningerne i sig selv en seværdighed og rummer mange historier. Gå ind igennem porten og oplev gårdmiljøet, der giver en fornemmelse af hvordan det var at gå rundt i byen i 1600-tallet. Bygninger fra fire forskellige århundreder danner en firkant, der giver et gårdrum, hvor du kan se bagsiden af kroen fra 1600 tallet, baghuset fra 1700 tallet, to sidehuse fra 1899 og 1901 og endelig en mellembygning fra 1976.

Oplev museet indefra og få et indblik i Sorøs udviklingen frem til 1900-tallet. Se bl.a. mindestuen for digteren B.S Ingemann og hans hustru Lucie Ingemann. Digteren boede på akademigrunden og skrev mange af sine kendte romaner og digte der. Eller få et indblik i Sorø kloster og Akademi, som har været og stadig er en stor del af Sorø. Se hvordan det var at bo på en sovesal på Akademiet i 50’erne

Bag museet ligger den smukke apotekerhave, Joachim Bursers apotekerhave, hvor medbragt mad kan nydes. Joachim Burser var plantekyndig læge bl.a. for rige folk i og omkring Sorø og byens 2. apoteker. Alle planter i haven har været anvendt som lægeplanter.

 

Share your wonders: