©  Foto:

Sorø Museum

Fra kro til museum

Bag murene, på det der oprindelig var Sorøs gamle landevejskro fra 1600-tallet, ligger Sorø museum. Her er bygningerne i sig selv en seværdighed og rummer mange historier. Gå ind igennem porten og oplev gårdmiljøet, der giver en fornemmelse af hvordan det var at gå rundt i byen i 1600-tallet. Bygninger fra fire forskellige århundreder danner en firkant, der giver et gårdrum, hvor du kan se bagsiden af kroen fra 1600-tallet, baghuset fra 1700-tallet, to sidehuse fra 1899 og 1901 og endelig en mellembygning fra 1976.

Oplev museet indefra og få et indblik i Sorøs udvikling frem til 1900-tallet. Se bl.a. mindestuen for digteren B.S Ingemann og hans hustru Lucie Ingemann. Digteren boede på akademigrunden og skrev mange af sine kendte romaner og digte der. Eller få et indblik i Sorø kloster og Akademi, som har været og stadig er en stor del af Sorø. Se hvordan det var at bo på en sovesal på Akademiet i 50’erne.

Bag museet ligger den smukke apotekerhave, Joachim Bursers apotekerhave, hvor medbragt mad kan nydes. Joachim Burser var plantekyndig læge bl.a. for rige folk i og omkring Sorø og byens 2. apoteker. Alle planter i haven har været anvendt som lægeplanter.