©  Foto:

Store Rosenbusk put and take

Fantastisk naturområde

Store Rosenbusk hører absolut til blandt de smukkeste søer i Danmark. Selv når det blæser, er der næsten altid vindstille ved søen, da den ligger godt beskyttet af høje skråninger og træer. Selve søen er på 17.000 m2 og den er op til 6 meter dyb. 

Området er yderst velegnet som en udflugt for hele familien. Her er masser af muligheder for at spise sin medbragte mad ved de opstillede borde og bænke. Der er også toilet faciliteter.

Søen og området, som tidligere var en grusgrav, blev i 1992 indstillet til "Natur- og råstofprisen", som administreres af Skov- og Naturstyrelsen, som følge af den smukke og anvendelige genopretning. Søen ligger 5 km fra Slangerup og det tager kun 20 minutters kørsel fra København.

En dejlig fiskeoplevelse

Søen byder på gode fiskemuligheder, da Store Rosenbusk er en Put and Take sø. Det er et dejligt sted med gode oplevelser og søen er kåret som den mest givende Put & Take-sø på Sjælland ("Fisk & Fri" 1998). Fiskekort kan købes på stedet og du kan finde dybdekort for søen på www.storerosenbusk.dk

I søen udsættes der jævnligt regnbueørred, guldørred, tigerørred, bækørred, kildeørred og brødding i størrelsen 1-9 kg. Man vil også kunne opleve at der bliver sat ørreder ud, som vejer over 10 kg - når det er muligt og forsvarligt. De fleste regnbue- og guldørreder er sterile eller af steelhead stammen - hvilket generelt giver en bedre fight med fiskene. Derudover findes der også gedder, karper og store aborrer i søen, disse må man ikke aflive og tage med hjem, så de skal derfor genudsættes. Sidst men ikke mindst findes der selvfølgelig masser af skaller, muslinger og krebs.