Gå til indhold
©  Foto:

SUP – Stand Up Paddle

SUP – eller Stand Up Paddle – er en af tidens helt store trends og selvfølgelig kan du prøve det på Samsø.

Forestil dig at overvære en solopgang eller solnedgang på dit SUP-board til lyden af blide bølgeskvulp og til synet af et marsvin, der bryder den blanke havoverflade. Eller at padle op og ned langs kysten og nyde duften af saltvand og den friske havluft. Med SUP får du både en træningsmulighed og en unik naturoplevelse.

Samsøs kyster byder på perfekte forhold til både nybegyndere og øvede. Med gode SUP-spots hele vejen rundt langs kysten, kan du næsten altid finde et sted med passende vind og dybde.

3 gode råd til dig, som gerne vil på SUP:

1: Husk, altid kun at stå på SUP i pålandsvind eller hvis der er vindstille.
2: Brug altid en leash (en snor, der forbinder dig til dit board).
3: Husk svømmevesten – det er et lovkrav, også selvom du er en habil svømmer.

SUP på Samsø

Samsø har de smukkeste kyststrækninger, som gerne skal opleves fra vandsiden. Blandt øens bedste SUP-hotspots er følgende:

Østkysten

Mårup Østerstrand er en smuk, bred og lang sandstrand på den østvendte kyst af Samsø. Stranden er børnevenlig og perfekt til SUP, når vinden står ind mod land. Her bliver hurtigt dybt, så du skal ikke bekymre dig om at støde finnen på bunden.

I Ballen findes der to skønne sandstrande; nord og syd for lystbådehavnen. Havnen er om sommeren trafikeret, så pas på med at krydse indsejlingen.

Faciliteter:
Toilet
P-plads
Indkøb
Udlejning af SUP-udstyr
SUP-kurser

Vestkysten

Oplev den sydlige del af Samsø og tag på SUP fra det lille strandstykke nord for Kolby Kås havn. Tag på en tur nordpå mod det smukke område Vesterløkken og oplev de mest fantastiske solnedgange.

Faciliteter:
P-plads på Kolby Kås havn
Toilet

Den syv kilometer lange sandstrand i Sælvigbugten er meget børnevenlig. Her er vandet altid meget lavt og klart, så for at du kan sætte din SUP i vandet, skal du et godt stykke ud i bugten. Tag på en tur mod syd og se de fine sommerhuse i Sælvig Huse eller padl mod nord mod Kanhavekanalen.

Der er mange parkeringspladser langs Havvejen.

Mårup Havn er en hyggelig lystbådehavn i det nordvestlige hjørne af Samsø og har en dejlig sandstrand med gode forhold til SUP. Fra Mårup Havn kan du padle sydpå mod Sælvigbugten eller nordpå mod det spektakulære Møgelskår og se nordøens bakkede landskab.

Faciliteter:
P-plads
Indkøb (Mårup)
Toilet

Ø-SUP

Er du vild med SUP, så tjek Ø-SUP ud! Det er et samarbejde mellem Langeland, Læsø, Fanø, Samsø og Ærø om at udbrede kendskabet til SUP på øerne endnu mere!

Ø-SUP er en del af projekt Øhigh5, som støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Share your wonders: