Gå til indhold
©  Foto:

Tour de France, etape 2 - regional cykelrute 27

Cykl i Tourens hjulspor

2. etape af Tour de France-ruten byder på Danmarks smukkeste fjorde og Sjællands fantastiske kyst 

Etape 2 starter i smukke, historiske Roskilde og kører derefter gennem maleriske landskaber langs fjorde og over bakker, langs den fantastiske vestkyst og slutter i Nyborg. Tour de France-feltet fik lov at køre over Storebælt, mens du må hoppe i toget fra Korsør til Nyborg. Det er let at finde tilbage til ruten fra stationerne. Langs ruten ligger et bredt spekter af spændende oplevelser for både små og store.

 

Find ruten her (Naviki)

Starten i Roskilde 

I den historiske middelalderby Roskilde kan I sejle ud på fjorden fra Vikingeskibsmuseet, besøge tidligere dronninger og konger i Roskilde Domkirke, og opleve Danmarks Rockmuseum RAGNAROCK. Kør gennem Nationalpark Skjoldungernes Lands unikke landskab, og lær om vikinger og sagnkonger på Lejre Museum og i Sagnlandet Lejre.

Langs fjord og skov

Turen fortsætter forbi langs fjord og gennem skov, og tæt på ruten finder I Brofelde Observatorium, hvor I kan gå på opdagelse i naturvidenskabens vidunderlige verden. Eller tag en tur i tidsmaskinen til midten af 1900-tallet i oplevelsescenter Nyvang.

Prøv kræfter med bjergetapen

Ruten går langs Istidsruten, og fører jer gennem UNESCO Global Geopark Odsherreds storslåede istidslandskab og der skal gang i benene på bjergspurterne ved Asnæs Indelukke, Høve Stræde og Kårup Strandbakke.

Kør langs Sjællands fantastisk kyst

Nyd den smukke natur på Røsnæs og tag en lille de-tour til Kalundborg og se Nordeuropas eneste 5-tårnede centralkirke eller digternes by, Sorø.

Nu med toget

Spring på toget i Korsør og stå i Nyborg. Herfra finder du let tilbage til ruten og kører det sidste stykke.

Se meget mere om, hvad I kan opleve langs ruten her

 

Besøg også vores hjemmeside: VisitFjordlandet (Roskilde, Lejre, Frederikssund)

Share your wonders: