©  Foto:

Vikingemuseet

Vikingemuseet i Aarhus er et helt særligt museum, hvor en tur ned af trappen til udstillingslokalet i bogstaveligste forstand er en rejse tilbage til vikingernes by.

Her kan du se de fund, som er gjort på netop det sted for ca. 1000 år siden, der hvor Nordea ligger i dag på Store Torv.

Vikingernes Aros

Udstillingen "Tilbage til vikingetiden" viser vikingernes Aros, som Aarhus hed i vikingetiden. Vikingemuseet hører under Moesgaard Museum og er baseret på udgravninger på netop det sted, hvor museet ligger.

Handelsbyen Aarhus

De mange fund vidner om, at Aarhus allerede i vikingetiden var en driftig handelsby beboet af mange forskellige håndværkere. De handlende havde kontakter mod både nord, syd og øst. Aarhus var dengang omkranset af en enorm forsvarsvold, der beskyttede mod angreb udefra og sikrede, at der var kontrol med, hvem der bevægede sig ind og ud gennem byportene.

Byens ældste mordgåde

Dybt nede i en af de i alt syv halvt nedgravede grubehuse kan du se skelettet af den ældste aarhusianer, der til dato er fundet. Måden, han ligger på, vidner om, at vi har med en mordgåde fra vikingetiden at gøre.

Bliv klogere på vikingerne

Vikingerne var frygtede i deres samtid. De plyndrede med en frygtindgydende krigeriskhed og voldsomhed, der er beskrevet i samtidens kilder, der ofte blev til på de klostre, som var ofre for de hensynsløse angreb. På Vikingemuseet kan du blive meget klogere vikingerne, og hvordan vikingernes aktiviteter var langt mere omfattende end sørøveriet og plyndringerne.

Vær opmærksom på, at du kun kan betale med kreditkort på Vikingemuseet.

Museet er lukket på helligdage.

Se, hvad andre deler på Instagram

#vikingemuseet #visitaarhus #visitaarhusregion