Gå til indhold
DrageKongen rollercoaster at amusement park Djurs Sommerland, Aarhus Region

Djursland har det hele - sand, sol og safari!

Foto: Djurs Sommerland

Der er vilde oplevelser i vente til dig, der holder ferie på Djursland.

Drømmer du om en ferie med smuk natur, dejlige badestrande og masser af oplevelser? Så er Djursland et godt bud på destinationen for din sommerferie.

Djursland er nemlig fyldt med store ferieoplevelser, der allesammen ligger på et ganske lille område. Faktisk kan man sige, at Djursland er sit eget lille ferieland, hvor du finder en uhørt stor mængde oplevelser for store og små på de kun 50 gange 50 kilometer, som Jyllands ‘næse’ fylder.

I Djurs Sommerland er der masser af børneoplevelser
Djursland er det område i Danmark, som har den største koncentration af oplevelser for børnefamilier. Og her er Djurs Sommerland det helt store trækplaster. Djurs Sommerland er da også flere gange kåret som Nordens bedste sommerland og her er virkelig mulighed for at mærke suset fra Danmarks største rutschebaner eller i Tigeren - Danmarks største Gyro Swing. »Vi prøver hele tiden at give vores gæster nye oplevelser i Djurs Sommerland « fortæller Henrik B. Nielsen, der er direktør for Djurs Sommerland.  

»Langt de fleste børnefamilier, der holder ferie på Djursland, vælger at besøge Djurs Sommerland. Mange køber en to-dages billet, da vi nu er oppe på mere end 60 forlystelser i parken, og det kan være svært at nå det på en dag. Rigtig mange vil i løbet af deres ferie på Djursland også besøge en anden attraktion i området, og her er heldigvis en bred vifte af muligheder for dem,« fortæller Henrik B. Nielsen.

Djursland er nemlig fyldt med store ferieoplevelser, der allesammen ligger på et ganske lille område. Faktisk kan man sige, at Djursland er sit eget lille ferieland, hvor du finder en uhørt stor mængde oplevelser for store og små på de kun 50 gange 50 kilometer, som Jyllands ‘næse’ fylder.

Ree Park

Foto:VisitDjursland

Er der mulighed for at se en bjørn i øjnene?
Der er også masser af muligheder for at komme tæt på dyr fra hele verden på Djursland, der byder på op til flere dyreparker.

I Skandinavisk Dyrepark kan du gå rundt på gangbroer i hele parken, og komme helt tæt på dyr fra Norden. Bjørnene har 2,5 hektar med huler, bakker, træer og masser af vand. Du kan nærmest se bjørnene i øjnene på den 250 meter lange gangbro, der går gennem Bjørneparken.

I Ree Park Safari, Djurslands safaripark, kan du tage på landrover-safari, hvor du kører rundt blandt afrikanske dyr på den kæmpestore savanne. Strudse, giraffer og næsehorn kommer tæt på ved fodringstid. Tag også damptoget Amerika Expressen ud over den nordamerikanske prærie, hvor du ser ulve og sortbjørne. Rundt om i parken kan du bl.a. opleve Danmarks eneste geparder jage frokosten, eller se de mange sjove aber flokkes om føden.

Også Randers Regnskov ligger blot en kort køretur fra Djursland. Her kan du mærke regnskovens varme og se de eksotiske planter, mens aberne hopper rundt i træerne, og skildpadderne bevæger sig langsomt langs stierne rundt i de tre runde kupler. Det er som at træde ind i en helt anden verden.

Kattegatcenteret

Foto:VisitDjursland

Kan man blive omringet af hajer?
I Kattegatcentret, Danmarks Hajcenter, kan du opleve mere end 250 forunderlige farvestrålende arter af havdyr. Man kan mærke gyset, når hajerne omringer dig i hajtunnelen, hvor der kun er seks cm glas mellem dig og rovdyrene.

Fælles for alle dyrene er, at de lever i nogle af verdens bedste anlæg i omgivelser, der er tro mod deres natur. Dyreparkerne i Djursland har nemlig den plads, der skal til for at holde store dyr.

Med de korte afstande er det let at komme frem og tilbage til områdets mange seværdigheder.

Derfor har I ekstra god tid til at nyde den smukke natur - f.eks. i Nationalpark Mols Bjerge, et landskab, som er unikt og formet helt tilbage i istiden. Midt i nationalparken ligger den fredede del af Mols Bjerge med bakker, der når op i 137 meters højde og byder på en fantastisk udsigt. Tag også på shopping i Ebeltoft den hyggelige kystferieby som er en del af Nationalparken.

Skal du på ferie med børn, er Djursland helt ideelt. Her er mulighed for afslapning ved de mange børnevenlige strande, hvor der er lavvande, så børnene kan pjaske og bygge sandslotte i vandkanten. Og naturen byder på ren sommeridyl i de mange sommerhusområder rundt langs kysten. Samtidig er der rigeligt med attraktioner at vælge imellem, så du får skønne ferieminder med hjem i bagagen.

Share your wonders: