Gå til indhold
Ebeltoft

Sommerland og vilde dyr: På Djursland får I vildt mange oplevelser

Foto: VisitDjursland

Få steder i Danmark finder børnefamilier så mange attraktioner som på Djursland, og der venter dig og din familie store oplevelser indenfor korte afstande.

Det smukke Djursland er med sine grønne, frodige skove, Mols Bjerge og 250 km børnevenlige sandstrande et af Danmarks skønneste områder. Og særligt for familier med lyst til oplevelser og attraktioner ud over det sædvanlige, er her vildt meget at komme efter.

Når familien er af sted på sommerferie, er det nemlig vigtigt, at der er noget for enhver smag, så både børn og voksne er glade. Djursland er med sine mange attraktioner derfor et oplagt valg til sommerens familieferie, og her kan du læse mere om, hvad I kan opleve, når ferien går til Djursland.

Sangstrup Klint

Foto:VisitDjursland

Nordens bedste sommerland
Alle elsker at have det sjovt, og Djurs Sommerland er fire gange kåret til Nordens bedste sommerland, ligesom det også er det største i Norden. Her finder man bl.a. landets største rutschebaner, der byder på verdensklasse adrenalin-sus. Eksempelvis med DrageKongen, hvor der er garanti for sug i maven, når man pludselig dykker ned gennem en underjordisk hule med knivskarpe sving. Eller hvad med at mærke suset i Juvelen, hvor man bliver skudt af sted hele to gange med op til 85 km/t i Danmarks længste rutsjebane. I Bondegårdsland finder I 10 sjove forlystelser for de mindste børn, hvor alle kan være med.

Prøv også Tigeren, som er Danmarks største gyro swing, og den højeste og hurtigste forlystelse i Djurs Sommerlands historie. Med en topfart på 100 km/t og en svinghøjde på 45 meter kræver Tigeren både mod og mandshjerte. Når sveden bagefter skal tørres af panden, kan man hoppe i det kæmpestore vandland med over én kilometer vandrutsjebaner, hvor der venter sjov og grin i timevis for både store og små.

Djurs Sommerland

Foto:Djurs Sommerland

Masser af vilde dyr
Uanset, om man er bidt af havets, regnskovens eller savanens vilde dyr, kan man komme helt tæt på dem på Djursland. I Kattegatcentrets enorme akvarier kan man opleve 250 forunderlige, farvestrålende arter af havdyr. Når de store hajer bliver fodret i den tropiske hajtank, får du for alvor indsigt i de fascinerende dyr. I sikkerhed bag glasruderne kan I se alt fra bidske havkatte over farvestrålende koralrevsfisk til giftige dragefisk og nuttede sæler.

Randers Regnskov

Foto:VisitDjursland

Er det regnskovens vilde dyr, som man gerne vil opleve på tætteste hold, er Randers Regnskov et oplagt sted at besøge. Her kommer man igennem troperne i både Sydamerika, Afrika og Asien, og når man træder ind i Randers Regnskov, er det som at komme ind i en anden verden. Luften er varm og fugtig og fyldt med lydene fra brusende vandfald og det mangfoldige dyreliv. I frodige, grønne omgivelser kan man her opleve alt fra små, flittige bladskærermyrer til store, majestætiske jaguarer og få følelsen af at være på et sandt tropeeventyr.

Er det savannens vilde dyr, der trækker, skal man sætte kursen mod Ree Park Safari. Her kan man se de glubske løver og tigre blive fodret, eller tage på Land Rover Safari, hvor man kører gennem Djurslands egen savanne og kommer helt tæt på bl.a. giraffer, næsehorn og antiloper. Tag en tur med damptoget udover den nordamerikanske prærie, og kom helt tæt på ulve og sortbjørne. I Ree Park Safari kan man også ride på kameler, og til de små er der klappedyr som geder, minigrise og æsler, og I kan gå en tur på abeøerne, hvor de energiske lemurer springer rundt. I Ree Park Safari kan man desuden se Danmarks eneste geparder jage føden med 70 km/t. 

Ree Park

Foto:VisitDjursland

Ud i nationalparken
Djursland rummer som nævnt et hav af oplevelser, og naturligvis skal man ikke snyde sig selv for et besøg på Fregatten Jylland, en tur til skønne Ebeltoft eller den historiske Kalø Slotsruin. Men naturen i sig selv er også et besøg værd, og her er Mols Bjerge, der har status af nationalpark, et godt sted at starte. Mols Bjerges unikke landskab er skabt under istiden, og det bakkede og idylliske landskab er perfekt til både fysiske aktiviteter såsom ture på mountainbike eller vandreture, hvor udsigten over hav og land gør oplevelsen til noget særligt. Netop udsigten og naturen gør Mols Bjerge til et oplagt udflugtsmål til familier, der gerne vil spise frokost i det grønne og nyde livet, mens man sidder på bænke eller i græsset og lader sommeren, vinden og duften af natur skylle ind over sig.

Nationalpark Mols Bjerge

Foto:VisitDjursland

Har man lyst til flere udflugter, er der nok at vælge i mellem. Eksempelvis herregårdsmuseet Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum, Det Grønne Museum, Glasmuseet Ebeltoft, Skandinavisk Dyrepark og mange flere

 

Uanset, hvilke oplevelser, du gerne vil opleve på Djursland, kan du med fordel gå ind på Djurspakken, hvor du nemt, hurtigt og overskueligt kan finde og booke overnatninger og bestille billetter til de attraktioner, I vil besøge. Siden giver et  perfekt overblik over de mange muligheder, der venter jer på fantastiske Djursland.

 

Se også www.visitdjursland.com for yderligere information om lokale smagsopleversen, strande og de mange andre oplevelser.

Share your wonders: