Gå til indhold
Hvide Sande

Mærk Vesterhavet ved Hvide Sande

Foto: Ringkøbing Fjord Turisme

Hop på cyklen, og oplev den smukke natur både ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Smag på den verdensberømte whisky fra Stauning, og se porøse kunstværker til sandskulpturfestival i Søndervig.

Klitterne løfter sig højt over de hvide sandstrande ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Det er svært ikke at blive bjergtaget af den storslåede natur, som længere inde i landet går over i hede og enge med bølgende græs.

Området ved Vesterhavet omkring Ringkøbing og Hvide Sande er et utrolig smukt og ikke alt for bakket terræn. Det gør, at rigtig mange vælger at hoppe på cyklen, når de holder ferie ved Ringkøbing Fjord.

»Der er rift om de udlånscykler, vi har til rådighed for vores gæster på hotellet. Rigtig mange får lyst til at udforske naturen på cykel, når de bor her hos os,« fortæller Camilla Bülow Nielsen, der er marketingchef på Hotel Fjordgården i Ringkøbing og har stor erfaring i at give de besøgende i området tips til, hvor de skal cykle hen. Mange af gæsterne på hotellet lejer cykler hos cykeludlejningen lige ved siden af.

Whisky som benzin til cykelferien
En cykeltur på en times tid kunne f.eks. være til landsbyen Stauning, hvor den prisbelønnede Stauning Whisky produceres. Oplev her, hvordan man destillerer whisky helt fra bunden, til en af rundvisningerne, der finder sted hver onsdag og fredag. På rundturen hører du også den spændende historie om, hvordan ni venner fandt på at lave whisky i Vestjylland – uden at nogen af dem vidste noget om whisky – og i dag laver en af verdens bedste af slagsen. Efter rundvisningen kan du smage nogle af whiskyerne, og det kan være god benzin til at klare cykelturen hjem.

Et andet populært sted at cykle til fra Ringkøbing er Søndervig. Her finder du en af landets bedste strande. Der er cykelsti hele vejen fra Ringkøbing, så du kan også sagtens have børn med på strandturen. Vælger du en tur om sommeren, har du mulighed for at opleve sandskulpturfestival i Søndervig, når verdens mest talentfulde skulptører mødes her for at skabe kunstværker af sand. Det er utrolig populært hver sommer, og det er skønt at hoppe lidt af cyklen og gå rundt blandt de fascinerende og porøse kunstværker.

Og melder sulten sig på cykelturen, er det oplagt at gøre holdt for at nyde en medbragt madkurv.

»På vej til Søndervig er der rigtig mange, der vælger at gøre stop ved Bagges Dæmning, fordi det er et rigtig idyllisk picnicsted. Her kan man sidde og spise sin mad og nyde udsigten til det bølgende vand på begge sider af dæmningen,« fortæller Camilla Bülow Nielsen.

Ruten hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord er 100 km, hvor man blandt andet kommer igennem byerne Nymindegab, Hvide Sande og Søndervig. Det er et rigtig stort ferieområde, hvor der er god plads til alle de turister, der besøger Ringkøbing Fjord om sommeren.

»Jeg tror, at mange kommer hjem fra en ferie ved Ringkøbing Fjord med fornyet energi. Mange vil fornemme frihedsfølelsen, og selvom der er mange turister, så er der god plads til alle,« fortæller Camilla Bülow Nielsen.

Share your wonders: