Gå til indhold
Østersjagt

Gå ikke glip af Limfjordens madfestivaler

Foto: Jyllands Akvariet

Smag på Limfjordens skatte i form af østers, muslinger og andre skaldyr. Der er festivaler med skaldyr i fokus hele sommeren ved Limfjorden. 

Limfjorden indeholder nogle af de største skatte, som folk valfarter til fra hele verden for at grave frem af havet. Og der er heldigvis rigeligt af fjordens spiselige juveler som muslinger, fjordrejer og østers her i den nordvestlige del af Danmark.

Limfjordens skaldyr er kommet i høj kurs, så områdets madfestivaler oplever stor efterspørgsel og mange gæster, der planlægger deres besøg i området, når der igen er festival til ære for skaldyrene på øen i hjertet af Limfjorden.

»Folk i hele landet har virkelig fået øjnene op for vores lækre råvarer og smukke natur i området ved Limfjorden. Og vi kan tydeligt mærke, at de lokale er stolte over, at mange kommer helt fra Sjælland for at opleve Skaldyrsfestival på Mors. De lokale har jo altid selv vidst, at skaldyrene her er uovertruffent gode, men det er dejligt, når andre også værdsætter dem. De mange turister har virkelig pustet nyt liv i området og det har medført nye restauranter og andre spændende tilbud,« fortæller Peter Graversen, leder af Enjoy Limfjorden. 

 Skaldyrene i Limfjorden er delikate, fordi havet er rigt på næringssalte, og det giver god smag til Limfjordens muslinger og østers, der lever af planktonet i vandet. Det gør, at Limfjordsøsters er en stor delikatesse, som bliver eksporteret til mange dele af verden.

»Du finder ikke den samme kvalitet af østers nogen andre steder i verden. Og derfor bliver Limfjordsøsters solgt til høje priser rundt om i verden. De seneste år er det blevet utrolig populært med østers- og muslingesafari ved Limfjorden, og det er rigtig fint, for der er rigeligt af østers i Limfjorden,« fortæller Peter Graversen.

Skaldyrsfestival

Foto:Enjoy Limfjorden

 Skaldyrene i Limfjorden er delikate, fordi havet er rigt på næringssalte, og det giver god smag til Limfjordens muslinger og østers, der lever af planktonet i vandet. Det gør, at Limfjordsøsters er en stor delikatesse, som bliver eksporteret til mange dele af verden.

Limfjordens skaldyr hyldes hele sommeren
Hele året rundt kan man opleve skaldyr på mange måder ved Limfjorden. Her er både østersbare, krabbefestival og den store Skaldysfestival. Eller hvad med selv at tage afsted efter skaldyr? Sæsonen for østers går fra september til april. I de måneder er vandet blevet koldt nok til, at du kan sætte tænderne i de havfriske østers. En huskeregel er, at østers er i sæson i de måneder, der har ‘r’ i dem. Der er flere forskellige guidede ture med østerssafari ved Limfjorden. 

Madfestival

Foto:Enjoy Limfjorden

Oplevelser i JyllandsAkvariet
I JyllandsAkvariet i Thyborøn kan du opleve et hav af forskellige fisk og skaldyr. Fælles for næsten dem alle er, at de lever i Nordsøen eller Limfjorden. Du kan også opleve en 15 meter lang model af en Kaskelothval i JyllandsAkvariet. Den gigantiske model er utrolig vellignende, og du kan komme helt tæt på den. 

Share your wonders: